Resident Evil -ohjaaja tekee elokuvia rakkaudella ja intohimolla

Resident Evil -elokuvasarjan uusin osa Retribution on juuri ilmestynyt dvd:nä ja blu-rayna. Elokuvasarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Paul W.S. Anderson valaisee elokuvasarjan taustoja.

Resident Evil: Afterlife oli suuri kansainvälinen kassamenestys. Mikä tässä elokuvasarjassa vetoaa yleisöön?
Tämä kuulostaa ehkä ylitunteelliselta, mutta elokuvat on tehty rakkaudella ja intohimolla. Jokainen kameran edessä ja takana on mukana koska haluaa tehdä mahdollisimman hyvän elokuvan. Elokuva-alalla se ei aina mene niin. Ihmiset ovat mukana eri syistä: Joko rahan takia tai koska se on hyvä uravalinta tai koska muuta ei ole tarjolla. Luulen että se näkyy. Olen lisäksi yrittänyt tehdä jokaisesta elokuvasta hieman erilaisen, jotta katsojat saavat erilaisen kokemuksen. Emme lepäile laakereillamme emmekä toista samoja asioita.

Onko sarja jo lähestymässä päätöstä?
Ensin tehtiin trilogia, sillä halusin ohjata enemmän kuin yhden elokuvan. Vaikka puhun seuraavasta elokuvasta, en koskaan ole varma että se toteutuu. Minusta on ylimielistä ajatella, että elokuvia voi tehdä toinen toisensa perään. Jos tämä elokuva ei toimi, tiedän että seuraavaa Resident Evil -elokuvaa ei tule. Siksi panostan tekeillä olevaan elokuvaan aina kaiken. Useimmiten ajattelen, että se on viimeinen työni, enkä sen jälkeen saa jatkaa ohjaamista, joten yritän tehdä elokuvasta niin hyvän kuin osaan. Haluaisin sulkea ympyrän toisen trilogian lopussa ja palata kirjaimellisesti koko elokuvasarjan syntyyn. Siksi tässä elokuvassa nähdään hahmoja, joita ei ole ollut mukana kymmeneen vuoteen. Siinä suunnataan kaiken alkupisteeseen.

Miten keksit elokuvien hirviöt?
Se on helppoa. Katson vain videopelejä. Oliot, zombit ja hirviöt ovat pelien suuri vahvuus. Otan ne suoraan pelistä. Meillä on hyvin avoin keskustelu fanien kanssa. Otamme selvää, mitkä ovat suosituimpia olentoja. Sillä on vaikutusta myös elokuvan tapahtumiin.

Muuttuiko 3D-teknologia paljon Aferflifen ja tämän elokuvan kuvausten välillä?
Kyllä. Me olemme kehityksen aallonharjalla, sillä kyseessä on uusi teknologia, joka tavallaan keksittiin uudelleen Avatarin myötä. Kamerat ja laitteistot muuttuvat joka kerta kun teen elokuvaa –ja minä teen uuden elokuvan joka vuosi. Tämän elokuvan erikoisuus on se, että kuvaajani suunnitteli kamerat, jotka sopivat ohjaustyyliini. Hän sanoi kyllästyneensä siihen, että valitan asioista, joita ei voi tehdä. Niinpä hän suunnitteli itse laitteiston, jolla voin tehdä kaikkea mitä haluan. Luulen, että se vie 3D:n uudelle tasolle, koska näillä erikoisvalmisteisilla kameroilla saa aikaan juttuja, joita kukaan elokuvantekijä ei ole ennen tehnyt 3D:nä.

(Episodi/Sony Pictures Home Entertainment/JH)

[arvio linkki=”http://www.episodi.fi/hirviokauhuilu-resident-evil-sukeltaa-taaksepain-22676/” teksti=”Resident Evil: Retribution”]

Aiheeseen liittyvät jutut