Näyttelijä Richard E. Grant mainitsi Suomen koskettavassa ja hauskassa puheessaan vaimonsa hautajaisissa

Grantin vaimo kuoli vuonna 2021.

27.11.2022 19:30

Näyttelijä Richard E. Grant oli vuosikymmeniä naimisissa näyttelijöiden puhevalmentaja Joan Washingtonin kanssa. Washington kuoli syöpään syyskuussa 2021.

Grant kirjoitti koskettavan puheen vaimonsa hautajaisiin, josta hän julkaisi loppuosan vastikään julkaistussa elämäkerrassaan A Pocketful of Happiness. Kirjaa ei ole suomennettu.

”Joanin lahjat opettajana olivat merkittävät. Hän sai henkilön uskomaan, että aksentin ja painotukset voi saavuttaa. Hän oli aina pragmaattinen ja selvä. Ei mitään sellaista hölynpölyä, että makaa lattialla, levitä lantiotasi, hengitä anuksesi kautta ja ajattele Suomen kylmää tuulta. Hän rakasti runoutta ja pystyi siteeraamaan Shakespearea, John Donnea, T.S. Eliotia ja Robbie Burnsia useampia säkeitä. Loistava ja kekseliäs kokki, joka rakasti vaniljakastiketta, juustoa ja suklaata, ja piti minua friikkinä, kun inhosin kaikkia kolmea. Oilly [heidän tyttärensä] ja minä olemme kiitollisia kaikesta, mitä annoit meille ja olemme helpottuneita, että et joudu enää kamppailemaan saadaksesi henkeä. Menetyksemme on arvaamaton. Rakkautemme on mittaamaton. Hyvästi, apinaiseni.”

”Apinainen” (Monkee-mine) oli hellittelynimi, jota Grant käytti vaimostaan. Pari oli yhdessä 35 vuotta.

Lisää luettavaa