Ridley Scott päätti Napoleonin näyttelijän nähtyään Jokeri-elokuvan

Joaquin Phoenixin roolityö ei jäänyt mestariohjaajalta huomaamatta.

8.8.2023 15:19

Vuonna 2019 ilmestynyt Joker oli jättihitti. Todd Phillipsin ohjaama elokuva tuotti yli miljardi dollaria, ja pääosanesittäjä Joaquin Phoenix ansaitsi roolityöstään monta pystiä, mukaan lukien parhaan miesnäyttelijän Oscarin.

Phoenixille rooli toi myös pääroolin marraskuussa julkaistavaan Napoleon-elokuvaan. Empire-lehden haastattelussa leffan ohjaaja-tuottaja Ridley Scott kertoi Jokerin nähtyään tienneensä Phoenixin olevan oikea näyttelijä ykkösrooliin.

”Tuijotin Joaquinia ja sanoin: ’tämä pieni demoni on Napoleon Bonaparte’. Hän näyttää häneltä”, Scott kertoo.

Napoleon seuraa nimihenkilönsä elämää, kuinka ranskalainen nousi valtaan ja minkälaisia hänen henkilösuhteensa olivat, etenkin Keisarinna Joséphineen, jota näyttelee elokuvassa Vanessa Kirby. Scottin mukaan elokuva käsittelee myös Bonaparten ristiriitaisuutta, myös historiallisessa kontekstissa.

”Jos todella haluat ymmärtää Napoleonia, sinun kannattaa varmaankin itse opiskella ja lukea. Koska jos katsot tämän elokuvan, se on kokemus hänestä kerrottuna Ridleyn silmin. Se on vain niin pirun monimutkainen maailma. Tarkoituksemme oli kuvata jotain, mikä tavoittaisi tämän miehen tunnelman.”

Phoenixille yhteistyö Scottin kanssa ei ole ensimmäinen, viimeksi he työskentelivät vuoden 2000 hittielokuvassa Gladiaattori.

Napoleon julkaistaan marraskuun 22. päivä elokuvateattereihin ja myöhemmin AppleTV+-palveluun. Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Lisää luettavaa