Riehakas ryöstö tekeillä Bollywoodissa

25.11.2010 17:26

Brittiläinen rikoselokuva Riehakas ryöstö (The Italian Job, 1969) saa oman Bollywood-version. Elokuvan pääosassa nähdään palkittu intialainen näyttelijä Abhishek Bachchan. Riehakkaasta ryöstöstä on tehty amerikkalainen versio The Italian Job (2003), jonka pääosassa näytteli Mark Wahlberg.

Uusi versio tehdään Bollywoodin omalla tyylillä. Intialainen elokuvakritiikko Anupama Chopra on vitsaillut, että Bollywood-tyyli tarkoittaa puhkeamista lauluun elokuvan keskellä ja tietysti lopussa. Chopran mukaan aiemmin intialaistaminen tarkoitti väkivalta- ja seksikohtausten lieventämistä, mutta nykyisin intialaiset ovat paljon avoimempia.

Uudet versiot länsimaisista rikoselokuvista ovat olleet yleisiä Intiassa viime vuosina. Omat versiot on tehty muun muassa Quentin Tarantinon Reservoir Dogsista, Michael Mannin Collateralista ja Bryan Singerin Epäillyt -elokuvasta.

Riehakkaan ryöstön Bollywood-versiota on kuvattu Goalla ja kuvauksia jatketaan ensi vuonna Uudessa-Seelannissa ja Venäjällä. Elokuvan tuottaja Vikram Malhotra on kertonut, että alkuperäiselle elokuvalle ollaan uskollisia, mutta muutoksiakin tehdään intialaista yleisöä ajatellen. Elokuva julkaistaan vuoden 2011 toisella puoliskolla.

Lähde: Guardian
Kuva elokuvasta Riehakas ryöstö.

Lisää luettavaa