Rikoksia, baareja ja kosteaa elämää! J-P Valkeapään uusi elokuva on aurinkorannikolle sijoittuva musta komedia

Luvassa on absurdeja käänteitä.

8.11.2021 16:13

Palkitun elokuvaohjaajan J-P Valkeapään uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Espanjassa.

Hetki lyö (englanninkieliseltä nimeltään Hit Big) on mustan huumorin sävyttämä rikoskomedia, jonka pääosissa nähdään Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen ja Johannes Holopainen.

J-P Valkeapään viimeisin elokuva Koirat eivät käytä housuja sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla, on voittanut lukuisia palkintoja ja myyty kymmeniin maihin.

Hetki lyö vie katsojat Espanjan Aurinkorannikolle. Outi Mäenpään esittämä Marjaleena on entisen Miss Suomen toinen perintöprinsessa, joka pitää rannikolla baaria ja viettää siinä sivussa itsekin kosteaa elämää.

Marjaleenan apuna ovat hänen poikansa Vili (Johannes Holopainen) sekä ex-rikollinen Mikko (Ilkka Heiskanen). Kun Marjaleenan aviomies Mato (Jukka-Pekka Palo) on vapautumassa pitkän vankeustuomion jälkeen, alkaa kaikkien aikojen jännitysnäytelmä, jossa riittää absurdeja käänteitä.

”Pienilläkin rikollisilla on usein suuria unelmia. Elokuvan rikostarinan myötä esille nousevat kysymykset ihmisyydestä, ajan kulusta ja kuolevaisuudesta. Päähenkilöt kohtaavat eletyn elämän seuraukset, kukin tavallaan. Aurinkorannikko on päähenkilöidemme mielenmaisema – yhtäältä kimalteleva ja huumaava unelma, toisaalta täynnä pimeän yön uhkaa”, Valkeapää kuvailee.

Hetki lyö saa näillä näkymin ensi-iltansa syksyllä 2022.

Lisää luettavaa