Rillit huurussa -stara kertoi mielipiteensä: homohahmoja voi näytellä aivan kuka tahansa näyttelijä

Parsonsilla on asiaa.

10.1.2021 14:22

Rillit huurussa -tähti Jim Parsons paljasti mielipiteensä homohahmoista. Nyt on nimittäin noussut kohu uudesta The Prom -nimisestä elokuvasta, jossa James Corden näyttelee homohahmoa. Näyttelijävalintaa on kritisoitu laajalti.

Parsons on itse homomies, mutta näytteli heteroa Rillit huurussa -sarjassa. Hänen mielestään homohahmoja voi näytellä kuka vain, kunhan hahmoa käsitellään hyvin.

Parsons oli Los Angeles Timesin haastattelussa.

– Pitää ajatella koko spektriä. Ajattelen taistelua kokonaisuudessaan, eikä se tarkoita sitä, että pelkät homot voivat näytellä homohahmoja, vaan sitä, että kaikki roolit ovat auki kaikille näyttelijöille. On kuitenkin tärkeää, että homohahmot esitetään hyvässä valossa ja kokonaisina ihmisinä.

– Onhan meillä jo lukuisia elokuvaesimerkkejä, joissa heterot ovat näytelleet homoja upeasti. Ajatelkaapa vaikka Brokeback Mountainia, yhtä kaikkien aikojen koskettavinta homoelokuvaa ja rakkaustarinaa, jonka olen koskaan nähnyt. Siinähän on kaksi heteromiestä pääosissa [Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal] ja he olivat ehdottomasti parhaat valinnat rooleihin.

Kriitikot ryntäsivät heti lyttäämään The Prom -elokuvassa nähtävän Cordenin suorituksen. Esimerkiksi IndieWiren kriitikko Zack Sharf kirjoittaa näin:

The Promin pääteemaana on suvaitsevaisuus, mutta James Corden esittää homostereotypioita aina kun siihen on mahdollisuus.

AwadrsWatchin Erik Anderson taas twiittaa seuraavanlaisesti:

– Elokuvan jättimäinen ongelma on James Corden. Hänen roolisuorituksensa on kuvottava ja loukkaava. Kauhein homohahmo pitkään aikaan. Se on pelottavan hirvittävä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia