Robert Zemeckis työstää elokuvaa paljasjalkaisesta kulttirikollisesta

7.8.2012 13:30

Viime vuosina motion capture -animaatioita kuten BeowulfNapapiirin pikajuna ja Saiturin joulu ohjannut Robert Zemeckis työstää elokuvaa Barefoot Bandit -nimellä tunnetusta rikollisnuorukaisesta.

Barefoot Bandit on yhtä kuin Colton Harris-Moore, amerikkalaisnuorukainen joka suoritti arviolta 100 ryöstöä. Näistä iso osa oli ajoneuvoja, kuten autoja, polkupyöriä, pienlentokoneita sekä pikaveneitä. Ryöstöjen aikaan 19-vuotias Harris-Moore oli kertoman mukaan opetellut lentämään pienkoneita lukemalla opaskirjoja, pelaamalla lentosimulaatiopelejä sekä katsomalla opetuselokuvan How to fly a small airplane. Vähemmästäkin saisi hienon opiskelumontaasin elokuvaan! Ilmeisesti opiskelu ei aivan ottanut onnistuakseen, sillä lukuisat miehen varastamista lentokoneista löydettiin huonossa kunnossa.

Miehen rikollisnimi juontuu hänen taipumuksestaan suorittaa rikoksia paljain jaloin, vaikka poliisi kertookin että useammin oli kuitenkin kengät jalassa. Mainetta Harris-Moore on luonut Facebookissa, missä hänellä on kymmeniä tuhansia faneja.

Elokuvan oli määrä ohjata David Gordon Green, joka kuitenkin hylkäsi elokuvan ohjatakseen uusintaversion Dario Argenton kauhuklassikosta Suspiria. Gordon Greenin kieltäydyttyä Zemeckis on hankittu elokuvan pariin mahdollisena ohjaajana, mutta mitään sopimuksia ei ole vielä tehty. Käsikirjoitusta työstää Oscar-voittaja Dustin Lance Black (Milk, J.Edgar).

Nimeksi on määrä tulla Taking Flight. Kyseessä ei ole Zemeckiksen ainoa lentoaiheinen elokuva lähiajoilta, sillä loppuvuoden puolella saapuu ensi-iltaan Denzel Washingtonin tähdittämä Flight. Elokuva kertoo lentäjästä, joka pelastaa syöksyvän lentokoneen täystuholta, mutta joutuu silti ongelmiin tapauksen jälkeen.

Lähteet: Hollywood Reporter, FirstShowing, Wikipedia

Lisää luettavaa