Romanttisten komedioiden kuningas palaa valtaistuimelleen

23.10.2012 18:47

Hymypoika Hugh Grant palaa romanttisten komedioiden pariin romkom-ohjaaja Mark Lawrencen tulevassa elokuvassa.

Grant on näytellyt miespääosan kaikissa Lawrencen urallaan ohjaamissa elokuvissa: Kahden viikon iskuaika (2002), Sävel ja sanat (2007) ja Avio-onnea Morganeiden tapaan (2009).

Usein pörrötukkaisena jokamiehenä esiintyvä Grant muistetaan parhaiten saman lajityypin merkkiteoksista, kuten Neljät häät ja yhdet hautajaiset (1994), Notting Hill (1999), Rakkautta vain (2003) ja Renée Zellwegerin Bridget Jones -elokuvista.

Morganeiden avio-onnen jälkeen Grant on tehnyt vain kaksi elokuvaa, lainattuaan ensin äänensä Pirates!-vaha-animaation kapteenille ja sen jälkeen heittäytymällä ensi vuonna julkaistavan Pilvikartaston aikaa ja rakkauden rajoja rikkovalle matkalle.

Elokuvansa myös käsikirjoittavan Lawrencen seuraavaa romanttista komediaa ei ole vielä nimetty, mutta pelottavan paljon Sävel ja sanat -elokuvaa muistuttava juonikuvio on sentään selvillä.

Grant esittää Ray Michaelsia, entistä Hollywood-käsikirjoittajaa ja Oscar-voittajaa, jonka elämä on viimeisen 15 vuoden aikana luisunut elokuvateollisuuden kermasta vararikkoon, avioeroon ja henkiseen alennustilaan. Velkojat välttääkseen Michaels ryhtyy opettamaan käsikirjoittamista helpon rahan ja innostuneiden opiskelijatyttöjen hurmaamisen toivossa. Keikka ei kuitenkaan mene ihan putkeen, kun mies ihastuu opiskelijaksi palanneeseen yksinhuoltajaäitiin.

Lawrencen elokuvan lisäksi Grant on mukana esituotantoon jämähtäneessä Bridget Jones’s Baby -elokuvassa. Molempia ennen elokuvateattereihin ehtii tieteisdraama Pilvikartasto, joka saa Suomen ensi-iltansa 1. maaliskuuta 2013.

Kuva elokuvasta Rakkautta vain.

Lähde: Empire

Lisää luettavaa