Rukalla kuvataan huippunäyttelijöiden tähdittämää trillerielokuvaa

16.3.2010 17:17

Ohjaaja Joe Wrightin trillerielokuvan kuvaukset alkoivat Rukan läheisyydessä maanantaina. Hanna-nimistä elokuvaa tähdittävät muun muassa Cate Blanchett ja Eric Bana.

Trilleriä kuvataan Kuusamossa viiden päivän ajan. Ohjaajan mukaan Ruka on yksi kauneimmista paikoista, missä hän on ikinä vieraillut.

Elokuvassa näyttelevät Wrightin Sovitus-elokuvassa nähty Saoirse Ronan, Oscar-voittaja Cate Blanchett sekä Eric Bana (Star Trek, Hulk). Näyttelijäkaartiin liittyy myös Niels Arestrup, joka voitti viime kuussa César-palkinnon elokuvasta Profeetta.

Hannan tuottaa Focus Features -yhtiö. Suomen kuvauksista vastaa Helsinki Filmi Oy. Tuotantoa on konsultoinut myös Pohjois-Suomen elokuvakomissio NFFC.

Hanna (Saoirse Ronan) on teini-ikäinen tyttö, jolla on sotilaan voimat, kestävyys ja äly. Hänen isänsä (Eric Bana), entinen CIA-agentti, on kasvattanut hänet erityksissä metsässä Pohjois-Suomessa. Hannan erikoisen teini-iän ja kasvatuksen ainoa tavoite on ollut tehdä hänestä täydellinen salamurhaaja. Hänen elämänsä muuttuu, kun hänet lähetetään suorittamaan ensimmäistä tehtäväänsä – matka vie hänet halki Euroopan.

Elokuvan käsikirjoitusta ovat olleet tekemässä Seth Lochhead, David Farr, Joe Penhall sekä ohjaaja Joe Wright. Suomen lisäksi elokuvaa kuvaataan Marokossa sekä Saksassa.

Episodi/NH

Lisää luettavaa