Saako Jali ja suklaatehdas jatkoa vai ei? Uusi tuotanto herättää ristiriitaisia tunteita

Toteutuuko Jali ja suklaatehdas 2?

11.11.2016 11:19

Jali ja suklaatehdas on monien lempielokuva. Vuonna 1971 ilmestynyt Gene Wilderin inkarnaatio Roald Dahlin Willy Wonkasta on hiljattain edesmenneen näyttelijän parhaita roolitöitä. Vuonna 2005 Tim Burton nimesi samaiseen rooliin Johnny Deppin, mutta monien mielestä alkuperäinen elokuva on paljon parempi.

Warner Bros. -studio on hankkinut oikeudet Willy Wonkan hahmoon, ja se on saanut ristiriitaisia reaktioita faneilta. Ei pidetty sopivana, että  Warner Bros julkisti asian miltei heti Wilderin kuoleman jälkeen. Lisäksi Dahlin fanit ovat hyvin suojelevaisia hänen töitään kohtaan. Siitä huolimatta Warner paljasti suunnitelmansa siitä, että tekeillä on uusi elokuva, joka keskittyy Willy Wonkaan. Warner ilmoitti tekevänsä elokuvan  Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -tuottajan David Heymanin kanssa.

Heymanin mukaan uusi elokuva ei ole samanlainen kuin edelliset, ja se on mahdollisesti Wonkan syntytarina. Burtonin versiossa nähtiin hieman Willy Wonkan lapsuutta, mutta nyt halutaan kertoa, miten tämä salaperäinen hahmo sai alkunsa.

Dahl ei itse pitänyt vuonna 1971 tehdystä versiosta ja vaati ettei Jali ja suklaatehdas -tarinan jatko-osasta Jali ja mahtava lasihissi (Charlie and the Great Glass Elevator) saisi tehdä elokuvaa. Tämän vuoksi monien fanien on todella vaikea kuvitella Wonkan tulevan jälleen valkokankaille. Vielä ei tiedetä toteutuuko elokuva lainkaan.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa