Samuraiden aikakausi jatkuu: hittisarjalle suunnitellaan peräti kahta lisäkautta

Suoratoistojen kesään kuuluu samuraiviihteen odotusta ja uuden palvelun tulevaisuuden ihmettelyä.

12.6.2024 10:00

Disney Plussan kevään hittisarja Shōgunille suunnitellaan peräti kahta lisäkautta.

Shōgunilta kesti vain yhdeksän viikkoa nousta maailmanlaajuisissa striimaustunneissa mitattuna Disneyn omistaman tuotantoyhtiö FX:n kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi. Ei siis ihme, että kriitikoidenkin hehkuttamasta maailmasta halutaan pitää kiinni.

Myös Netflix valmistelee samuraiden aikakaudelle siirtymistä. Ikusagami tai länsimurteella oivallisesti juonensa tiivistävä Last Samurai Standing kertoo 292 samuraista, jotka osallistuvat battle royale -kilpailuun. 1800-luvun Japaniin sijoittuvassa tarinassa samurait aloittavat Kiotosta ja viimeistä elossa olevaa odottaa Tokiossa muhkea rahapotti.

Last Samurai Standing perustuu Shogo Imamuran Ikusagami-kirjoihin, joista on aiemmin tehty myös samanniminen mangasarja.

Molemmat sarjat, Shōgunin jatko ja Last Samurai Standing ovat vielä suunnitteluasteella, joten valmista tullee aikaisintaan ensi vuonna.

Missä Maxin Mojo Dojo Casa House?

HBO Max kuopattiin toukokuussa. Tilalle aukesi HBO Maxin ja Discoveryn ohjelmat yhdistänyt suoratoistopalvelu Max. Samaan aikaan palveluun tuotiin elokuvateatterispektaakkeli Dyyni: Osa kaksi, jonka varmasti toivottiin ohjaavan keskustelua positiiviseksi.

Avausviikolla suurimmat puheenaiheet olivat kuitenkin vanhojen tilaajien jatkumo ja valikoimasta yllättäen kadonneet nimikkeet tai muuten vain aiempaa kapeammalta näyttänyt viihdevalikoima.

Erityisesti HBO Maxin ”elinikäistä” alennushintaa hyödyntäneet olivat pitkään epätietoisia, miten uuden palvelun erilaiset palvelutasot kattavat heidän hintatasonsa ja sen aiemmin sisältämät paremmat kuvantarkkuuden ja äänenlaadun, jotka Maxissa oli nostettu perustasoa kalliimpaan tilausluokkaan.

Lopulta ihmettely oli turhaa, koska elinikäistä alennushintaa hyödyntäneet menivät tällä kertaa erillisenä eränä sisään, pitäen sekä hintansa että teknisen tasonsa muista palvelutasoista irrallisena tuotteena.

Tulevaisuus voi kuitenkin olla toinen. Yhdysvalloissa vastaava muutos HBO:sta Max-palveluun tehtiin vuosi sitten ja siellä alennushinnan etu katkaistiin noin puolen vuoden jälkeen. Kannattaa siis olla palvelun tulevien tiedotteiden kanssa tarkkana.

Merkillistä koko tilanteessa on, että samaan aikaan, kun uutta Maxia puffataan Suomessa, Yhdysvalloissa Walt Disney ja Warner Bros Discovery aloittelevat yhteistä kimppakytkyä, joka niputtaa Disney Plussan, Maxin ja paikallisen Hulun erilliset palvelut samaan kuukausipakettiin. Samaan tapaan kuin kotimaiset teleoperaattorit ovat aiemmin tarjonneet eri suoratoistopalveluita yhdessä koontipaketissa.

On Maxilla jotain uutta sisältöäkin. Toukokuussa julkaistiin John Greenin suomeksikin käännettyyn menestysromaaniin perustuva, nuoren kasvutarinasta kertova elokuva Kilpikonnan kuorella (engl. Turtles All the Way Down).

Jani Svensk

Tällä palstalla seurataan verkossa elokuvia ja sarjoja kuukausimaksua vastaan tarjoavia palveluita.

Lisää luettavaa