Säveltäjä John Williams paljastaa millaista on työskennellä uuden Star Warsin parissa

8.6.2015 16:38

John Williamsin kaltaista elokuvasäveltäjää ei elokuvahistoriasta löydy: 49 Oscar-ehdokkuutta, viisi voittoa. 83-vuotiaan mestarin kynästä ovat sävellykset mm. klassikkoelokuviin Tappajahai, E.T., Pelastakaa sotamies Ryan, Schindlerin lista sekä tietysti – Star Warsit.

Williams lupasi Vanity Fair -lehden haastattelussa tuoda vanhojen hahmojen, kuten Han Solon ja prinsessa Leian tunnusmusiikit takaisin uudessa Star Wars: The Force Awakens elokuvassa: ”Siellä on muutamia kohtauksia joissa viittaamme aiempiin temaattisiin osuuksiin.”

Williams kertoo myös sävellystyön sujuvan samassa SW-universumissa melko luonnollisesti ja vertaa sävellystyötään pyörällä ajoon. Tiettyyn elokuvasarjaan palaaminen on Williamsille helppoa, eikä aikaisempia sävellyksiä ole tarvinnut kuunnella. ”Minulla on ollut vastaavia kokemuksia Indiana Jones –, Teräsmies –, ja Harry Potter -sarjojen kanssa, vaikka musiikki on ollut jonkin verran erilaista. Toivon että se on ollut erilaista.”

Mysö työskentely J.J. Abramsin kanssa on sujunut vaivatta. Säveltäjä on saanut samanlaista vapautta kuin sarjan luojan George Lucasin kanssa työskennellessä. Williams kertoo Abramsin viimeisimmän ohjeen olleen ”tee vain juttuasi”.

Kuva elokuvasta Star Wars: The Force Awakens.

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa