Kuvakohu jatkuu: Scarlett Johanssonista yritettiin tehdä aasialainen tietokoneen avulla?

Ensimmäinen kuva Rupert Sandersin ohjaamasta ja Scarlett Johanssonin tähdittämästä Ghost in the Shell -elokuvasta on ehtinyt herättää paljon vitsailua ja vihastusta.

Johansson esittää elokuvassa majuri Motoko Kusanagia, joka on alkuperäisessä mangassa ja animessa japanilainen hahmo. Kuvan julkaisun jälkeen kritiikki Hollywoodin valkopesusta on jälleen kerran noussut pintaan.

Screen Rant kertoo nyt, että Scarlett Johanssonin kiinnittämisen jälkeen syntyneen kohun takia studio yritti paikata ongelmaa CGI:n avulla. Sivuston lähteiden mukaan Paramount ja DreamWorks tekivät efektitestejä, joiden avulla yhdysvaltalaisesta näyttelijästä olisi jälkituotannossa saatu enemmän aasialaisen näköinen.

Elokuvan visuaalisista tehosteista vastaa The Curious Case of Benjamin Buttonin vaikuttavat tehosteet tehnyt Lola VFX. Screen Rantin mukaan yhtiö teki pyydetyt kokeilut näyttelijöihin, mutta ne nähtyään, päätyi studio hylkäämään idean saman tien.

Paramount on myöntänyt tehneensä testejä, mutta sanoo niiden koskeneen ainoastaan taustalla näkyviä näyttelijöitä, ei pääosassa olevaa Johanssonia. Studio sanoo myös, ettei elokuvaan tulla tekemään tällaisia digitaalisia muutoksia yhdellekään näyttelijälle.

Screen Rant kuitenkin sanoo lähteidensä kertovan testien koskeneen juuri Scarlett Johanssonia, vaikkakin ajatukset näistä muokkauksista nopeasti hylättiinkin – mikä ei ole ihme, sillä digitaalinen aasialaistaminen kuulostaa hyvin paljon nykypäivän versiolta rasistisesta ”blackfacesta”.

Digitaaliset ”kauneusleikkaukset” eivät ole mitenkään harvinaisia nykypäivänä. Monissa elokuvissa käytetään tietokone-efektejä muokkaamaan näyttelijän ulkonäköä pienillä ja huomaamattomilla tavoilla. Näyttelijöistä saatetaan tehdä esimerkiksi laihempia tai nuorempia.

(Episodi/ML)

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut