Sean Penn voi olla hengenvaarassa – ”Netflixin käsissä on verta”

Soppa Netflixin, huumeparonin ja Hollywood-tähden välillä.

Sean Penn tapasi vuonna 2015 meksikolaisen huumeparoni Joaquin Guzmanin, toiselta nimeltään El Chapon, koska halusi kirjoittaa artikkelin Rolling Stone -lehteen. Mies on kuuluisa paitsi rikollisesta huumebisneksestään, niin myös taidokkaasta vankilapaostaan.

Netflix julkaisi vastikään Suomenkin Netflixistä löytyvän dokumenttisarjan Päivä, jona tapasin El Chapon. Pennin mukaan dokumentissa esitetään ”perusteellisen vääriä, hölmöjä ja varomattomia” väitteitä. Väitteet saattavat asettaa näyttelijän hengenvaaraan.

Eniten Penniä ärsyttää se, että hänen mukaansa dokumenttisarjassa vihjataan hänen auttaneen El Chapon kiinnisaamisessa.

Dokumenttisarjan tuottaja David Broome kiistää, että jaksoissa on mitään, missä sanottaisiin Pennin auttaneen virkavaltaa El Chapoon liittyvissä asioissa. Netflixin lausunnon mukaan Penniä puolestaan yritettiin useita kertoja saada mukaan dokumenttiin, mutta hän ei ollut vastannut pyyntöön.

Penn sai nähdä dokumenttisarjan ennakkoon, jonka jälkeen Pennin asianajajat ottivat yhteyttä Netflixiin, jotta dokumenttisarjaa muutettaisiin – muuten hänen henkensä saattaisi olla vaarassa. Pennin asianajajan yhteydenottokirjeessä sanottiin muun muassa, että ”Netflixin käsissä on verta”, jos Pennille tapahtuu jotain.

Penn on myöhemmin katunut tekemäänsä artikkelia El Chaposta Rolling Stone -lehteen, sillä se ei herättänyt tarpeeksi keskustelua huumesodasta.

Lähde: Newser

Aiheeseen liittyvät jutut