Seidi Haarla on nouseva tähti – Suomalaisnäyttelijä valittiin arvostettuun Shooting Stars -ohjelmaan

Seidi Haarla on yksi vuoden 2021 Shooting Stars -tähdistä

12.1.2021 11:00

Eurooppalaiseen Shooting Stars -promootio-ohjelmaan valittiin 10 näyttelijää. Suomalainen Seidi Haarla on yksi heistä. Hän esittää pääosaa tulevassa Hytti numero 6 -elokuvassa.

European Film Promotion (EFP) julkaisi tänään vuoden 2021 Shooting Stars -tähdet eli kymmenen eurooppalaista näyttelijää, jotka ovat tekemässä urallaan kansainvälistä läpimurtoa.

Tavallisesti Berliinin elokuvajuhlilla järjestettävä ohjelma toteutuu tänä vuonna kolmipäiväisenä verkkotapahtumana 23.–25.2.2021. Päivien aikana näyttelijät pääsevät esittäytymään kansainväliselle elokuva-alalle ja medialle sekä suurelle yleisölle EFP:n Home of Acting Talent -alustalla. Näyttelijät pääsevät muun muassa tapaamaan kansainvälisissä tuotannoissa työskenteleviä roolittajia.

Seidi Haarla (s. 1984) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa tv-sarjoista Myrskyn jälkeen ja Hiljaisten palvelijat sekä autofiktiivisistä näyttämöteoksista Traumaruumis ja Uusi lapsuus. Valkokankaalla hänet on nähty elokuvassa Tottumiskysymys.

Haarlalla on pääosa Juho Kuosmasen (Hymyilevä mies) uudessa elokuvassa Hytti numero 6, jonka odotetaan saavan ensi-iltansa myöhemmin tänä vuonna. Rosa Liksomin romaaniin perustuva elokuva sijoittuu Venäjälle ja kertoo junamatkalla kohtaavista Laurasta ja Vadimista.

Kolmihenkinen raati valitsi kymmenen näyttelijää eurooppalaisten ehdokkaiden joukosta. Raati piti Haarlan intuitiivisestä ja vilpittömästä suorituksesta Hytti numero 6:n pääroolissa: ”Hänen hiljainen voimansa ja suora avoimuutensa houkuttelee mukaansa, hitaasti mutta varmasti, kun hänen hahmonsa herää eloon. Hän huokuu itsevarmuutta uhraamatta hienovaraisuutta, tuoden syvää intensiteettiä roolisuoritukseensa.”

Lisää luettavaa