Speden, Veskun ja Simon pöljä komedia tehtiin uusiksi – tältä näyttää vuoden 2023 versio kulttiklassikosta

Tulossa toukokuussa.

23.3.2023 10:42

Näyttelijänä paremmin tunnettu Andrei Alén on ohjannut legendaarisesta Hirttämättömät-lännenkomediasta uuden version, joka tulee elokuvateattereihin toukokuussa.

Pääosissa näyttelevät Alén, Aku Hirviniemi ja Ona Huczkowski. Elokuvasta on nyt julkaistu virallinen trailer ja juliste.

Spede Pasasen käsikirjoittama ja Pasasen ja Vesa-Matti Loirin yhdessä ohjaama alkuperäinen elokuva oli lännentarina palkkionmetsästäjistä, jotka kokevat saaliinsa ympärillä sekä kovia että nestevajausta. Spede ja Vesku näyttelivät myös pääosia, ja kolmikon täydensi tuttuun tapaan Simo Salminen.

Spede-tuotannoksikin halvan näköisessä elokuvassa pääosakolmikko kiertää hiekkakuoppaa loputtomasti, eikä elokuvassa hölmön läpänheiton lisäksi oikein muuta tapahdukaan, mikä on varmasti yhtenä syynä elokuvan sittemmin saavuttaneeseen kulttisuosioon.

Uusi elokuva näyttää ennakkotietojen ja trailerin perusteella jatkavan samoilla linjoilla.

Tulevaisuuden Suomi on elokuvassa muuttunut pähkähulluksi, kerrotaan lehdistömateriaalissa.

Tylsistynyt nuori, Viola, saa mestarillisen idean. Hän päättää huijata surullisenkuuluisaa Yksinäistä Ratsastajaa ja hänen apuriaan Tontoa. Viola tekaisee itsestään etsintäkuulutuksen, ja ottaa Gonzales-nimisen maantierosvon identiteetin. Viola/Gonzales antautuu omituiselle rosvokaksikolle, joka nyt uskoo saavansa tästä maantierosvosta hyvän palkkion. Kaksikon kuljettaessa Gonzalesia hirteen he eksyvät aavikolle. Päivän matka muuttuu seikkailuksi, joka koettelee kolmikon fyysistä resilienssiä ja henkistä kypsyyttä, kuuluu elokuvan synopsis.

”En ole eläessäni nauranut niin paljon kuin Hirttämättömät-elokuvaa tehdessä. Tämän kokemuksen jälkeen uskoisin eläväni ainakin satavuotiaaksi”, sanoo Andrei Alén tiedotteessa.

Hirttämättömät saa ensi-iltansa 24.5.2023. Katso traileri ja juliste alta.

Lue myös: Speden ja Veskun yhteinen ohjaustyö vuodelta 1971 on hillitön kulttiklassikko, jollaista ei ole toista

Lisää luettavaa