Spider-Man: No Way Home on oikea lippukassajyrä – miljardin dollarin rajapyykki rikki vain 12 päivässä!

Seittisankari on koko pandemia-ajan voittaja.

27.12.2021 12:00

Suomen elokuvamarkkinoilla 15. joulukuuta ensi-iltansa saanut Marvel-seikkailu Spider-Man: No Way Home rikkoo lisää ennätyksiä. Jouluviikonlopun jälkeen sen on onnistunut haalia kasaan huiman huikeat yli miljardi dollaria maailmanlaajuisesti, vain 12 päivässä.

No Way Home on täten sekä koko kuluvan vuoden että käynnissä olevan pandemia-ajan menestynein elokuva. Sen onnistui jättää taakseen 007 No Time to Die, joka on syyskuisen ensi-iltansa jälkeen kerännyt yhteensä 774 miljoonaa dollaria. Miljardin dollarin lippukassarajan on onnistunut viimeksi rikkomaan Star Wars: The Rise of Skywalker, joka sai ensi-iltansa 2019 lopulla.

Kaikkien aikojen nopeimmin tienaavien elokuvien listalla No Way Home on jaetulla sijalla kolme. Samassa ajassa miljardin rajan rikkonut toinen elokuva on Star Wars: The Force Awakens. Kärkikaksikosta löytyvät mahtipontiset MCU-rymistelyt Avengers: Infinity War (miljardi 11 päivässä) ja Avengers: Endgame (miljardi viidessä päivässä).

Tämä Tom Hollandin, Zendayan ja Benedict Cumberbatchin päätähdittämän elokuvan suoritus on merkittävä myös siksi, että ennätystulos on syntynyt täysin ilman Kiinan markkinoita. Se on kuitenkin tämän hetken tuottoisin elokuvien levitysalue.

Franchise Entertainment Research -yrityksen johtaja David A. Grossin mukaan Hämähäkkimiehen seikkailu vetää puoleensa varsinkin alle 35-vuotiaita katsojia. ”[Heidän] ensimmäinen valintansa on katsoa Spider-Man, ja toinen valintansa katsoa Spider-Man uudelleen.”

Myös Suomessa Spider-Man: No Way Home löytyy 2021 katsotuimpien elokuvien Top10:stä sijalta 5. Alla elokuvan virallinen traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa