Spider-Man-tähti tekee Oscar-tason suorituksen uudessa Netflix-elokuvassa

IMDb-arvosana 7,6.

22.2.2022 15:09

Vain 35-vuotiaana äkillisesti menehtynyt Jonathan Larson oli Broadwayn lupaava lauluntekijä, jonka toiseen musikaaliin Tick… Tick… Boom! ohjaaja Lin-Manuel Miranda pohjaa oman elokuvansa.

Se perustuu siis samalla päähenkilön kirjoittamaan musikaaliin sekä hänen omaan elämäänsä. Spider-Man-elokuvista tuttu Andrew Garfield vetää pääosassa Oscar-ehdokkuuden arvoisen roolisuorituksen.

Larson tuli tunnetuksi oikeastaan vasta kolmannesta musikaalistaan Rent, mutta hän ei suosiotaan saanut koskaan tietää, sillä hän kuoli ensi-iltaa edeltävänä iltana vuonna 1996.

Mirandan elokuva alkaa tästä kyseisestä hetkestä ja peruuttaa nopeasti aikaan, jolloin Larson kamppaili luovuutensa kanssa samalla kun New Yorkin teatteripiireissä raivosi virus nimeltään AIDS.

Hän on täyttämässä 30 vuotta eikä ole vieläkään julkaissut mitään tuotantoon etenevää. Hän muistaa usein mainita, että hiljattain menehtynyt Stephen Sondheim oli jo 27-vuotiaana Broadwayn suurin nimi.

Sondheim nähdään elokuvassa näyttelijä Bradley Whitfordin esittämänä.

Monet leffan biiseistä eivät ole sieltä parhaimmasta päästä, mutta Mirandan teos on äärimmäisen intohimoinen ja siinä vilahtaa myös useita musiikkiteatterin suurimpia nimiä.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa