Spike Leen Oldboy-uusintafilmatisoinnista syntynyt skandaali jatkuu Twitterissä

Spike Leen uusi ohjaustyö, aasialaisen kulttielokuvan uudelleenfilmatisointi Oldboy, on saanut osakseen negatiivista julkisuutta, joka ei varsinaisesti liity itse elokuvaan.

Graafinen suunnittelija Juan Luis Garcia on ilmoittanut tulleensa huijauksen kohteeksi. Garcia kirjoitti avoimen kirjeen Leelle. Garcia väittää, että hänen suunnittelemansa Oldboy-julisteet otettiin käyttöön elokuvan markkinoinnissa, vaikka hän ei saanut työstään lainkaan korvausta.

Garcia kirjoitti, että nimeltä mainitsematon yritys teki hänelle loukkaavan pienen tarjouksen julisteista, joten Garcia kieltäytyi myymästä niitä. Siitä huolimatta julisteet otettiin käyttöön, väittää suunnittelija.

Nyt Spike Lee on vastannut Twitterissä, että Garcian kirje oli ”halpa temppu” tyypiltä, jonka kanssa hän ei ole koskaan ollut tekemisissä.

— Spike Lee (@SpikeLee) November 28, 2013

Keskustelu kuitenkin jatkuu Twitterissä. Kommenteissa kaivataan Leeltä ymmärrystä suunnittelijalle, jota vedätettiin. Guardian-lehden mukaan Lee oli ihmetellyt, miksi hänen pitäisi antaa rahaa ihmiselle, jota hän ei ole koskaan tavannut, mutta tämä tviitti on sittemmin ilmeisesti poistettu.

Lisää aiheesta:  Guardian, Den of Geek

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut