Star Wars -ohjaaja sai potkut epäammattimaisuuden takia – myös ohjaajan koirat syytettyinä

Vuoden 2018 Star Wars -spinoffin ohjaajaksi palkattu Josh Trank on ilmoittanut jättävänsä pestinsä. Trank jätti lausunnon, jonka mukaan hän teki henkilökohtaisen päätökseen jättää elokuva mietittyään asiaa pitkään ja päätettyään jatkaa originellien luovien mahdollisuuksien parissa.

Trankin mahdollisesta jättäytymisestä alettiin puhua, kun ohjaajaa ei näkynyt jokin aika sitten järjestetyssä Star Wars Celebration -tapahtumassa.

Nyt The Hollywood Reporter kertoo, että päätös ei suinkaan ollut ainoastaan Trankin, vaan pikemminkin tuottaja Simon Kinbergin, joka teki Trankin kanssa töitä Fantastic Four -elokuvassa.

Tietojen mukaan Fantastic Fourin tuottajilla oli vaikeuksia saada elokuva kasaan Trankin ”ailahtelevan” ja ”hyvin sulkeutuneen” käytöksen takia. Ilmeisesti Trank ei osannut ohjata ihmisiä kunnolla.

Studion sanotaan kuitenkin olevan ”erittäin tyytyväinen elokuvaan”, mutta he myös myöntävät ”matkan olleen töyssyinen”.

Yhden erikoisen ongelman sanotaan tulleen Trankin koirista, jotka ohjaaja jätti tälle vuokrattuun taloon New Orleansissa kuvausten ollessa kaupungissa. Ilmeisesti koirat saivat aikaan sadantuhannen dollarin vahingot ollessaan kämpässä, ja tuotanto haluaa Trankin ottavan vastuun tuhoista.

THR:n sisäpiirilälähde sanoo, että ”ei ole epäilystäkään, että hän (Trank) on lahjakas. Chroniclen kaltaista elokuvaa ei voi tehdä vahingossa”. Samalla lähde kuitenkin kertoo, että Trank oli ”kuin yksi niistä nuorista, jotka tulevat NBA:han kaiken lahjakkuutensa kanssa, mutta ilman sosiaalisia taitoja käsitellä sitä. On taitoja, joita häneltä vielä puuttuu”.

Trankia pidettiin tuotannon aikana kykenemättömänä tekemään päätöksiä ja huonona kommunikoimaan, joten tuottajat Kinberg ja Hutch Parker joutuivat astumaan tämän tilalle saadakseen elokuvan valmiiksi.

Tuottajat palkkasivat myös leikkaaja Stephen Rivkinin (Pirates of the Caribbean, Avatar) avukseen pistämään elokuvan kasaan. Trank oli alun perin pestannut hommaan Chroniclen leikanneen Elliot Greenbergin.

Studio etsii parhaillaan uutta ohjaaja Star Wars -elokuvalleen. Disney ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Ja vaikka Fox sanookin olevansa tyytyväinen Fantastic Fouriin, eivät tämän kaltaiset uutiset varsinaisesti vala uskoa tulevaa supersankarielokuvaa kohtaan.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut