Star Warsin Boba Fett sai oman sarjan – Kuka on tämä mystinen palkkionmetsästäjä?

Boba Fett on yksi todellisista Star Wars -ikoneista. Hahmo sai välittömästi fanien huomion kiistattoman tyylikkään ulkonäkönsä ja häijyytensä ansiosta – hahmoon liittyvä mystiikka vain kasvoi vuosien saatossa.

15.1.2022 09:00

Palkkionmetsästäjä debytoi valkokankaalla Imperiumin vastaiskussa, jossa hän jäljittää Darth Vaderin palkkaamana Millennium Falconia ja toimittaa myöhemmin karbonittiin jäädytetyn Han Solon gangsteri Jabba the Huttille. Boba Fett nähtiin kronologisesti elokuvissa viimeisen kerran Jedin paluussa, jossa hän vieri alas hiekkadyyniä ja näennäisesti päätyi sarlacc-hirviön kitaan.

ALKUPERÄ

Galaktisen tasavallan nousun aikana Jango Fett palkattiin klooniarmeijan geneettiseksi malliksi. Jango esitti vastineeksi yhden pyynnön, että hänelle annettaisiin muuntelematon klooni, jonka hän voisi kasvattaa omana poikanaan. Boba Fett oli tuo poika, joka oppi taistelutaitonsa Jangon kautta. Jopa pienenä poikana Boba pystyi käsittelemään blaster-aseita paremmin kuin useimmat ja hän oli tappavan tehokas taistelussa. Kun Obi-Wan Kenobi jäljitti Jangoa ja taisteli tätä vastaan Kamino-planeetalla, Boba onnistui melkein tappamaan jedit isänsä Slave I -tähtialuksen raskailla aseilla. Vaikka Jango selvisi kohtaamisesta, hän selviytyi heikommin jedimestari Mace Windua vastaan Geonosis-planeetalla. Taidokas jedimestari sivalsi Boban isän pään poikki, mikä aiheutti Boballe elinikäisen vihan jedejä kohtaan. Boba Fett varttui galaksin rikollisessa alamaailmassa. Teini-iässä hän liittyi armottoman palkkionmetsästäjän Aurra Singin joukkoihin, joka opetti Boballe palkkiometsästyksen salat.

Vuosien saatossa Boballe kehkeytyi maine galaksin vaarallisimpana palkkionmetsästäjänä. Hän käytti isänsä mandalorialaista panssaria, joka kolhiintui lukuisissa palkkiometsästystehtävissä. Boba otti myös ohjakset isänsä Slave I -tähtialuksesta. Lopulta Bobasta tuli yksi Jabba the Huttin luottopalkkionmetsästäjistä, ja hän oli läsnä muun muassa gangsteripomon ja Han Solon kireässä tapaamisessa. Boba pysyi yhtenä Jabba Huttin luotettavimmista kätyreistä ja oli tuttu näky gangsteripomon palatsissa.

Luke Skywalkerin uskalias operaatio Han Solon pelastamiseksi sarlacc-hirviön montun yläpuolella koitui melkein Boba Fettin kohtaloksi. Luken vapauttaessa Han Soloa Fett yritti estää paon ensin heittoköydellä ja sen jälkeen blaster-ohjuksilla, mutta Solo onnistui sokaistuna vahingossa laukaisemaan Fettin rakettirepun, mikä lennätti palkkionmetsästäjän sarlacc-hirviön kitaan. Boba tavataan seuraavaksi Tython-planeetalla, missä hän onnistui jäljittämään isänsä panssarin Din Djarinin luotsaamalla Razor Crest -aluksella. Fett lupautuu suojelemaan Din Djarinia ja tämän löytöpoikaa Grogua vastineeksi isänsä panssarin palauttamisesta.

Myöhemmin Boba Fett ja palkkionmetsästäjä Fennec Shand palasivat Tatooineen tappamaan Bib Fortunan ja ottamaan haltuunsa valtaistuimen, jota Jabba the Hutt oli aikoinaan hallinnut.

BOBA FETTIN ESIINTYMISET

Star Wars: Holiday Special
Star Wars: A New Hope (Uusi toivo)
Star Wars: The Empire Strikes Back (Imperiumin vastaisku)
Star Wars: Return of the Jedi (Jedin paluu)
Star Wars: Attack of the Clones (Kloonien hyökkäys)
Star Wars: The Clone Wars
The Mandalorian
The Book of Boba Fett

SPECIAL LOOK / UNDER THE HELMET:
The Legacy of Boba Fett

21-minuuttinen erikoisjakso juhlistaa Star Warsin legendaarisen palkkionmetsästäjän Boba Fetin alkuperää ja perintöä.

The Legacy of Boba Fett on nyt katsottavissa Disney+ -palvelussa.

Lisää luettavaa