Stephen Kingin kirjaan perustuva sarja sortuu aiheella mässäilyyn – ”Alkusysäyksen jälkeen täysin vailla jännitystä”

Stephen Kingin kirjanakin tunnettu sarja ei vakuuta.

Psykopaatti ajaa mersulla väkijoukkoon, eikä jää kiinni. Tapausta tutkinut poliisi ehtii eläköityä, kunnes murhaaja ottaa yhteyttä kiusoitellakseen etsivän taas liikkeelle.

C Moren ohjelmistoon kuuluva sarja perustuu Stephen Kingin vuoden 2014 fiktiiviseen tarinaan, jossa on kiusallisia yhtäläisyyksiä Bostonin maratonin ja Nizzan rantabulevardin tuoreiden tragedioiden kanssa.

Alkuperäisidealla olisi ollut mahdollisuus seurata epätoivoista etsivää viimeisellä ristiretkellä lain ulkopuolella, etsien sitä yhtä karkuun päässyttä pirulaista Zodiac-elokuvan malliin. Sen sijaan tarina mässäilee Harry Treadawayn massamurhaajan mielenmaisemilla ja vinoutuneilla perhesuhteilla, samalla, kun Brendan Gleesonin etsivä yrmyilee yksin ilman poliisivoimien verkostoa ja oikeaa tietoteknistä apua, joiden avulla vastapuoli olisi todennäköisesti napattu jo toisessa jaksossa.

Sarjan alkusysäyksen jälkeen Mr. Mercedes on täysin vailla jännitystä ja varsinaisia kauhunhetkiä. Nämä on korvattu häiriintyneillä kohtauksilla ja hikoilevan psykopaatin mulkoilulla.

Sarjan toinen kausi ei enää edes yritä vaan vetää johdot seinästä ja hommat aivan yli käenpesän.

Tähdet:
Kausi 1 ★★
Kausi 2 ★

YouTube video