Studio taipui Pohjois-Korean valitukseen – Seth Rogenin ja James Francon komedia kokee muutoksia

Heti ensimmäisen trailerin ilmestyttyä, joutui Seth Rogenin ja James Francon komedia The Interview Pohjois-Korean mustalle listalle ja valituksen kohteeksi.

Elokuvassa Rogenin ja Francon esittämät keskusteluohjelman tekijät lähetetään Pohjois-Koreaan salamurhaamaan maan diktaattori, ja tämähän ei komedian varjollakaan sopinut Kim Jong-unin hallitsemalle valtiolle. Maan edustajat kutsuivat elokuvaa jopa terrorismin tukemiseksi, ja halusivat kieltää koko teoksen julkaisun.

Monet eivät ottaneet diktatuurivaltion valituksia kovin tosissaan, mutta ilmeisesti Sonyn päässä ei enää uskalleta viedä asiaa pidemmälle, vaan elokuva joutuu digitaalisen muokkauksen kohteeksi.

Kim Jong-unin ja Kim Jong-ilin kuvat sotilaiden rintanapeista tullaan poistamaan, koska niiden esittämistä voidaan pitää pilkkaavina. Tämän lisäksi kohtaus, jossa Kim Jong-unin naama sulaa hyvin graafisesti ja hidastettuna leikataan luultavasti elokuvasta kokonaan. Studion mukaan ratkaisu johtui siitä, että tekijät pohtivat, onko kohtaus hauska vai ei, mutta Rogenin ja Francon huumorin tuntien kyseessä saattaa kuitenkin olla painostus Sony Japanin päästä.

Pohjois-Korea tuskin tulee olemaan tyytyväinen näiden kosmeettisten muutosten jälkeen, sillä elokuva kertoo yhä maan diktaattorin tappamisesta. Se, saavatko tekijät siitä huumoria irti, selviää joulukuussa, kun The Interview saa ensi-iltansa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut