Suomalainen kauhuleffa voitti palkinnon! Tsekkaa psykedeelinen traileri

Yhdysvalloissa vuodesta 1995 alkaen järjestetty H.P. Lovecraft Film Festival esittelee kauhumestarin teoksista tehtyjä elokuvia. Juho Aittasen ohjaama Hypnos voitti best adaptation -sarjan pääpalkinnon.

Saimme luvan julkaista pätkiä Aittasen Janne Järviselle ja Kuolleen silmät -kauhukulttuurijulkaisulle antamasta minihaastattelusta.

14-minuuttinen lyhytelokuva perustuu Lovecraftin Hypnos-nimiseen novelliin, joka on julkaistu ainakin Jalavan julkaisemassa Vaaniva pelko ja muita kertomuksia -kokoelmassa. Elokuvan inspiraationa toimivat 70-80-lukujen psykedeeliset elokuvat kuten Altered States.

Aittanen tuskaili käsikirjoituksen parissa puolisentoista vuotta, sillä Lovecraft-adaptaatiot ovat usein kaukana lähdemateriaalista ja ohjaaja halusi kunnioittaa sitä.

Suurin ero alkuperäistarinan ja elokuvan välillä on päähenkilöiden suhde toisiinsa. Elokuvassa miehet ovat rakastavaisia, kun taas novellissa kaksikko vain ihailee toisiaan syvästi.

Hypnosta yritetään nyt saada muille elokuvafestareille näytille, ja lopulta, ehkä jopa tämän vuoden puolella, nettilevitykseen.

Episodi onnittelee huikeasta saavutuksesta!

Alta löytyy Hypnoksen psykedeelinen traileri.

YouTube video

Lähde: Kuolleen silmät

Aiheeseen liittyvät jutut