Suomalaisia dokumenttielokuvia Yhdysvaltain ensi-illassa

6.6.2011 13:33

Joukko suomalaisia dokumenttielokuvia saa Yhdysvaltain ensi-iltansa tällä viikolla DocPoint NYC – Finnish Documentary Film Event -tapahtumassa, kun DocPoint -festivaalin maailmankiertue alkaa New Yorkista. 8.-13.6. järjestettävän tapahtuman ohjelmisto on nyt julkistettu, ja se on herättänyt jo etukäteen laajaa kiinnostusta amerikkalaisessa mediassa. Erityisesti avajaiselokuva Reindeerspotting – Pako joulumaasta on saanut näkyvyyttä muun muassa Varietyssa, New York Timesissa ja Village Voicessa.

Tapahtumassa on esillä poikkeuksellisen laaja 47 elokuvan valikoima suomalaisia, DocPointissa vuosien varrella nähtyjä elokuvia. Ohjelmistossa on niin tuoreita kotimaisia uutuuksia, pitkän linjan tekijöiden suosikkeja kuin harvoin nähtyjä klassikoitakin. Lisäksi mukana on lukuisia opiskelijaelokuvia sekä lasten ja nuorten tekemiä ja heille suunnattuja dokumenttielokuvia.

New Yorkissa nähtävien elokuvien esityspaikat ovat MoMA, Scandinavia House, UnionDocs ja 92YTribeca. Näytösten lisäksi ohjelmassa on mm. paneelikeskusteluita sekä lasten ja nuorten dokumenttielokuviin keskittyvä DOKKINO NYC Event.

New Yorkin tapahtuman jälkeen kymmenvuotisjuhlaansa viettävä DocPoint vie kotimaisia dokumenttielokuvia muualle Pohjois-Amerikkaan ja useisiin Euroopan maihin vuoden 2011 aikana.

Lisää luettavaa