Suomen elokuvasäätiölle uusi toimitusjohtaja

8.4.2016 12:00

Suomen elokuvasäätiön hallitus on valinnut säätiön uudeksi toimitusjohtajaksi Lasse Saarisen. Yhteensä yli 80 näytelmä-, dokumentti- ja lyhytelokuvaa (kuten Rakkaudella, Maire; Postia pappi Jaakobille; Pussikaljaelokuva ja Atomin paluu) tuottanut Saarinen siirtyy Elokuvasäätiöön tuotantoyhtiö Kinotar Oy:n toimitusjohtajan ja tuottajan tehtävästä.

Aiemmin Saarinen on työskennellyt myös muun muassa Oy For Real Productions FRP Ltd:ssa, Naked Productionsissa sekä Filmzolfo Oy:ssä. Hän on tuottanut myös tv-sarjoja sekä kokeellisia mediataidetuotantoja ja toiminut tuottajana useissa kansainvälisissä yhteistuotannoissa. Uransa aikana Saarinen (s. 1960) on vaikuttanut lukuisissa elokuva- ja taidealan luottamustehtävissä.

Saarinen korvaa elokuun alussa tehtävässä Irina Krohnin, jonka määräaikainen toimikausi päättyy säätiön sääntöjen mukaisesti kahden viisivuotiskauden täytyttyä. Krohn on toiminut elokuvasäätiön toimitusjohtajana elokuusta 2006.

– Hallitus iloitsi siitä, että hakijat edustivat laaja-alaisesti AV-tuotannon kenttää. Lasse Saarisella on monipuolinen ja käytännönläheinen tietämys elokuva-alasta yhdistettynä pitkäaikaiseen johtamiskokemukseen ja hallitus piti yksimielisesti häntä parhaana tehtävään, kommentoi valintaa elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtaja Georg Dolivo tiedotteessa.

– Olen hyvin otettu elokuvasäätiön hallituksen minuun kohdistamasta luottamuksesta. Samalla kun luovun surullisena elokuvien tuottamisesta, ryhdyn suurella ilolla ja innokkuudella johtamaan elokuva-alan suurinta palveluorganisaatiota, Lasse Saarinen toteaa.

Elokuvasäätiön toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa ja kehittää säätiön toimintaa säätiön hallituksen hyväksymän strategian mukaisesti, toimeenpanna hallituksen päätökset ja huolehtia säätiön juoksevasta hallinnosta. Toimitusjohtaja vastaa myös säätiön toimihenkilöiden palkkauksesta ja päättää esittelystä säätiön myöntämistä avustuksista.

 

Lisää luettavaa