Suomi on nyt elokuvan tähtikartalla – suomensukuinen Matt Damon käyttää hittileffassa suomalaista lapiota!

Usein harmitellaan, että suomalaiset eivät saa näkyviä rooleja Hollywood-elokuvissa. Silloin tällöin kuitenkin tulee pieniä ilonaiheita, kuten Samuli Edelmann, joka nähtiin Tom Cruisen rinnalla Mission Impossible -elokuvassa tai Pihla Viitala fantasiaseikkailussa Hannu ja Kerttu: Noitajahti. Nyt tähän harvalukuiseen suomalaisten Hollywood-tähtien joukkoon liittyy myös Fiskarsin lapio.

Kyllä. Luit oikein. Yksin Marsissa -elokuvassa Matt Damon ei olekaan aivan yksin punaisella planeetalla. Hän kuopii Marsin pintaa Fiskarsin lapiolla. Tämän hienon suomalaisroolin bongasi Ylen toimittaja Mikko Kekäläinen, joka kertoi asiasta Twitterissä. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Asia saattaa liittyä siihen, että Matt Damonilla on suomalaiset sukujuuret, kuten tiedetään. Tätä hienoa tapausta ei haalista edes se tosiasia, että samassa elokuvassa nähdään myös Ikean tuottteita ja kuullaan Abban musiikkia, kuten Kekäläinen huomauttaa. Unohdetaan ne sivuseikat. Tässähän ei enää viedä Suomea pelkästään maailmankartalle vaan suorastaan tähtikartalle! Kuka enää väittää, etteikö meillä olisi omia Hollywood-tähtiä.

 

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut