Suoratoiston hintakilpailu on avattu – Liki ilmaista viihdettä ja naurettavan kallista urheilua

Syksyn aikana nähtiin poikkeuksellista hintakilpailua suoratoistoasiakkaiden huomiosta.

14.11.2023 17:00

Suoratoistopalveluiden elokuvia ja sarjoja on aina saanut nähtäville joko ilmaisilla kokeilujaksoilla, kuukausimaksulla tai vuosimaksulla. Joskus myös kolmannen osapuolen teleoperaattorin kautta erikoisalennuksella.

Tänä syksynä nähtiin häkellyttävää hintakilpailua. Disney Plus mainosti uusille asiakkaille 1,99 € hintaa kolmen kuukauden ajaksi. Normaali kuukausihinta on 8,99 € tai 89,90 € vuodessa (eli noin 7,50 € kuukaudessa).

Samaan aikaan SkyShowtime heitti rapalaa asiakaslammikkoon tarjoamalla ensimmäisen kuukauden eurolla. Tämä oli melkoinen tarjous, koska SkyShowtimen valikoima on täynnä viime vuoden uutuuselokuvia, kuten Babylon, Dungeon & Dragons: Honor Among Thieves, Nope, She Said, Ticket to Paradise, Top Gun: Maverick ja Violent Night. Elokuvia joista joku voisi jopa maksaa yksittäisiä nettivuokria. Palvelussa alkoi hiljattain myös kotimainen jännärisarja Koodinimi: Annika. Kaikki sai nähtäville yhdellä eurolla.

Tietysti SkyShowtimen saa milloin tahansa käyttöönsä myös viikon kokeilujaksona täysin ilmaiseksi, jos on kova bingaamaan yhden viikon aikana. Täysihintaisena palvelu on 6,99 € kuukaudessa tai 54,99 € vuodessa (eli noin 4,59 € kuukaudessa).

Mielenkiintoinen kehityssuunta oli myös Telian tänä vuonna tarjoama yhteispaketti omille asiakkailleen. Telian asiakkaana pystyit tilaamaan heidän kauttaan Netflixin ja edesmenneen C Moren halvemmalla yhteishinnalla kuin palvelut maksoivat erikseen. Jos palvelut eivät yhdisty lähivuosina, odotan tällaisen yhdistelyn lisääntyvän.

Urheilussa kaikki maksaa

Mediakenttä on muuttunut myös muiden palveluiden osalta. Elisa Viihde irtautui Viaplaysta ja lyöttäytyi yhteen Ruutu Plussan kanssa. Sinne menivät siis kaikki Elisa Viihteen kotimaiset sarjat. Jatkossa Elisa Viihde Viaplay on taas pelkkä Viaplay.

Viihdevalikoiman supistuminen ei toki vielä ole näkynyt Viaplayn hinnoissa, vaan näin urheilukausien käynnistyttyä sai taas nieleskellä, kun Viaplayn kaiken mahdollisen sisältävä urheilupaketti syö 44,99 € kuukaudessa. Parilla eurolla viihdettä vai liki vuosimaksua vastaavalla summalla pari peliä jääkiekkoa?

Hinnoissaan on myös uusi, C Moren integroinut MTV Katsomo Plus. MTV:n ohjelmia voi yhä katsoa ilmaiseksi. Alkuperäissarjoja ja muuta viihdettä saa katsella viikon ilmaisen koejakson jälkeen joko mainoksilla 6,95 € tai ilman 12,95 € kuukaudessa. Jos viihteen lisäksi kaipaa C Morelta tuttua urheilua, MTV Katsomo Plus Urheilu -paketista saa maksaa joko 36,95 € mainoksilla tai 42,95 € kuukaudessa ilman mainoksia.

Uuden MTV Katsomon lanseeraus ei mennyt ihan putkeen. Sovellukseen ei oltu avauksen yhteydessä ehditty luomaan vielä profiileja lainkaan. Somessa satoi rapaa myös käyttöehtojen muutoksesta, kun MTV Katsomo adoptoi urheiluunsa Viaplayn linjan: Jatkossa palvelun liveurheilua voi katsella vain yhdeltä laitteelta kerrallaan, vaikka muuten samassa taloudessa toimii pari laitetta yhtä aikaa.

Jani Svensk

Tällä palstalla seurataan verkossa elokuvia ja sarjoja kuukausimaksua vastaan tarjoavia palveluita.

Lisää luettavaa