Suosikkinäyttelijätär syyttää tunnettua studiomogulia seksuaalisesta ahdistelusta

Varietyllä on meneillään Power of Women -viikko, ja näyttelijätär Ashley Judd kertoi oman salaisen tarinansa tuoretta numeroa varten.

Judd kuvasi Morgan Freemanin kanssa Jäähyväiset tytöille -trilleriä 90-luvun lopulla, kun kilpailevan elokuvastudion iso pomo alkoi ahdistelemaan näyttelijätärtä. Moguli pyysi Juddin hotellihuoneeseensa, jossa tämä ehdotteli Juddille sopimattomia.

”Minua ahdisteli yksi elokuva-alan suurimmista, kuuluisimmista ja ihailluimmista miehistä”, näyttelijätär paljastaa. ”Kuvasimme parhaillaan Jäähyväiset tytöille -leffaa, ja siellä minä olin, olevinaan feministi. Olin suorittanut tutkinnon, jota nykyään kutsutaan sukupuolentutkimukseksi, enkä tunnistanut kohtaamaani seksuaalista ahdistelua. Ymmärsin vasta vuosien jälkeen kuinka väärin ja laitonta se oli.”

”Uskonkin, että tätä tapahtuu kuvauksissa jatkuvasti, riippumatta naisen roolista tai työstä. Olemme hiljalleen heräämässä todellisuuteen”, Judd kertoo.

”Minun tapauksessani kyse ei ollut mistään roolitustilaisuudesta. Mies oli vain todella hyvä siinä mitä teki. Hän pyysi minut syömään hotelliinsa. Menin paikalle, mutta mies olikin huoneessaan. Ajattelin heti, että onko hän tosissaan? Olin kuvannut koko yön. Koko homma eteni tietyissä vaiheissa. Se oli inhottavaa.”

”Hän vikitteli minua: ”Auta minua valitsemaan mitä puen päälleni.” Sitten tuli paljon kerjäämistä: ”Tee sitä, tee tätä, tule tänne ja tee näin.” Vaikka sanoin ei kaikkeen, niin huone ja tapahtumat olivat täysin hänen kontrollissaan”, Judd paljastaa.

”Tämä on tuttu kuvio kaikille naisille, joille on tapahtunut vastaavaa. Lopulta hän pyysi minua katsomaan, kun hän ottaa suihkun. Sanoin hänelle ”vasta kun voitan Oscarin”, johon hän totesi, että sitten kun olet Oscar-ehdokkaana, johon minä taas ”ei, vasta kun voitan Oscarin.” Tämä oli ensimmäinen kerta koko tapahtuman aikana, kun minulla oli tilaisuus vastustaa häntä. Poistuin heti huoneesta”, Judd kertoo tapahtuneesta.

Lue koko haastattelu Varietyn sivuilta.

Kuva: Divergent – Outolintu

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut