Suosittu koirasankari seikkailee taas! Susikoira Roi voitti merkittävän palkinnon

Tulossa jouluaattona.

21.11.2022 09:38

C Moren alkuperäiselokuva Susikoira Roi palkittiin Oulussa kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin pääpalkinnolla. Palkinnon myönsi oululaisista koululaisista koostuva lapsituomaristo.

Susikoira Roi julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 24. joulukuuta. Elokuva pohjautuu Jorma Kurvisen suosittuun kirjasarjaan. Elokuvan päärooleissa nähdään Elina Patrakka (Sihja – kapinaa ilmassa, Nyrkki) ja Tipi-koira.

Susikoira Roi on koskettava, hyvin suunniteltu, toteutettu ja mukaansatempaava. Vaikka siinä on monenlaisia tunteita ja kohtauksia, se on silti toimiva ja tarinaa kerrotaan selvästi. Juoni on selkeä, se etenee sopivan nopeasti ja siinä on arvaamattomia käänteitä. Näyttelijät ovat taitavia rooleissaan,” lapsituomaristo perusteli valintaa.

Susikoira Roin on ohjannut Rane Tiukkanen, ja käsikirjoituksesta vastaavat Antti Kairakari ja Aleksi Puranen.

”Tämä on ollut elokuva, jota koko työryhmä on ollut tekemässä sydämellään aina käsikirjoituksesta kuvauksiin ja jälkitöihin asti. Itselleni tämä tarina susikoirasta, lapsista ja aikuisista on koko ajan ollut sen teemojen ja maailman kautta hyvin henkilökohtainen. Minulle tässä elokuvassa on kyse hyväksymisestä ja hyväksytyksi tulemisesta. Toivon, että voisimme suhtautua toisiimme, ihmisiin ja eläimiin armollisesti ja nähdä tehtyjen virheiden läpi ja hyväksyä erilaisuuden sen kaikissa muodoissa. Elokuvan päähenkilöä Valoa hiukan lainaten: Ei sillä ole väliä, oletko kissa vai koira. Sinä saat itse päättää, mikä sinä haluat olla”, kertoo ohjaaja Rane Tiukkanen.

”Olen valtavan onnellinen tekijöiden puolesta tästä tunnustuksesta. Susikoira Roi on ollut intohimoprojekti niin meille kanavana kuin tekijöillekin – on mahtavaa, että laadukas elokuva saa ansaitsemansa huomion”, toteaa C Moren draama- ja kehityspäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Elokuvan voi pistää pyörimään C Morella jouluaattona.

Lisää luettavaa