Suositun brittisarjan teemakisasta täysi pannukakku

Maistui puulta.

30.9.2023 22:17

Leivontahaasteita kisaajilleen heittelevä ja kotikokkeja inspiroiva Koko Britannia leipoo (The Great British Bake Off) on saanut jauhot päälleen viime kautensa takia. Sarjan 13. kausi, joka vastikään käynnistyi Suomessa AVAlla, ei ole kerännyt pelkkää kiitosta. Sen teemahaasteosuutta on pidetty jopa loukkaavana.

Sarjan eräässä jaksossa leivontakilpailijoille asetettiin tavoitteeksi loihtia saamistaan aineksista meksikolaisia herkkuja. Kisaa suomittiin kuitenkin siitä, ettei ruokia tehty varsinaisesti meksikolaiseen tapaan, ja kaiken huipuksi ohjelmassa esiteltiin varsin elähtäneitä stereotypioita toisen maan kulttuurista.

Vastaavaa virhettä välttääkseen Koko Britannia leipoo ei uudella kaudellaan seilaa lainkaan kovin kauas vieraille vesille. Vaikka viimeksi lopputuloksena oli pannukakku, ohjelman vastaavan tuottaja Kieran Smithin mukaan heidän tarkoituksensa ei ollut pahoittaa kenenkään mieltä.

– Tänä vuonna meillä ei ole kansallisteemoja. Teemme kaikki tavanomaiset [viikkohaasteet]: Kakkuja, keksejä, leipää, leivonnaisia, suklaata sekä juhlakakut uutena teemana. En halua pilata yllätyksiä, mutta uskon katsojien tykkäävän mukana olevista haasteista, Smith toteaa.

 

Lähde: TV Line

Lisää luettavaa