Superpaha söpöläinen taantuu luolanaiseksi

10.2.2013 13:22

Esihistoriallinen teinityttö Eep seikkailee DreamWorksin uudessa animaatioelokuvassa. Croodit (The Croods) sijoittuu kuvitteelliselle esihistorialliselle ajanjaksolle, jonka voisi suomentaa vaikka croodikaudeksi.

Kun maa järisee, Croodien luolamiesperhe löytää uuden, satumaisen vehreän maailman. Perheen tyttären, Eepin, maailma järkkyy myös pitkänhuiskean, homosapiensmaisen Guyn vuoksi.

Chris Sanders (Näin koulutat lohikäärmeesi, Mulan), toinen elokuvan käsikirjoittajista, on todennut Eepin eroavan selvästi kaikista muista animaatiotypyköistä.

Eep on kyllä varsin urheilullinen ja sähäkkä pakkaus. Mutta onko Eep tosiaan poikkeuksellinen naishahmo, se jää nähtäväksi. Ainakin minimittaiset lannevaatteet ovat olleet muotia jo croodikaudella.

Eep

Eepin äänenä kuullaan Emma Stonea (Superbad, Piiat, Gangsterisota), jonka käheä ja matala soundi sopii luolanaiselle kuin hanska kädelliselle. Eepin isä Grug on Nicholas Cage ja edistyksellinen Guy Ryan Reynolds.

Suomeksi puhutun versiossa Eepinä turisee Iina Kuustonen (Miesten välisiä keskusteluja), Grugina Carl-Christian Rundman (Missä kuljimme kerran) ja Guyna Jon-Jon Geitel (Roskisprinssi).

Croodit saapuu Suomeen 29.3.

(Episodi/HM)

Lisää luettavaa