Sweeney Todd kohtaa Dark Floorsin ja muita uutuustrailereita

13.9.2012 17:06

Episodin Jouni Vikman ja Jussi Huhtala tutustuivat tulevien elokuvien trailereihin. Tällä kertaa yhteiseksi teemaksi muodostui näyttävä visuaalinen ilme.

Ensimmäisenä otettiin tarkasteluun David Mitchellin palkittuun fantasiaromaaniin perustuva Cloud Atlas, joka tulee teattereihin 1.2.2013.

JH: Tässä kyllä leuat loksahtaa. Ikään kuin olisi monta erilaista fantasialeffaa samassa. Ohjaajayhdistelmä aika yllättävä: Wachowski-veljekset ja Juokse, Lola! -ohjaaja Tom Tykwer kimpassa. Tässä yhdistyy Matrix ja Inception ja ihmissuhdedraama ja…
JV: Tieteisromanssi? Uusi lajityyppi…
JV: Monista elementeistä johtuen vaikea hahmottaa tarinaa, kun ei ole lukenut kirjaa.
JH: Ehkä olisi hyvä lukea etukäteen.
JV: Perusteema ajasta toiseen jatkuvasta rakkaudesta ainakin iskostettiin kalloon rautalangasta. Näyttää hyvältä, mutta hieman jäi fiilis, että onko ulkoasu teatraalisen komea vähän itsetarkoituksellisesti.
JH: Joka tapauksessa tekisi mieli ajatella, että tulossa on jotain mielikuvituksellista ja näyttävää, mutta traileri herättää myös epäilykset, että lopputulos on pateettinen sekamelska, jossa on liikaa tavaraa yhteen elokuvaan.
JV: Uskon, että leffa voi oikeasti näyttää upealta, mutta traileri ja sen leikkaus ei minusta oikein löydä kohderyhmäänsä. Romantiikalla yritetään selvästi tavoittaa naisia, mutta toimintasilppuleikkaus varmaan karkottaa heitä.
JH: Kyllä. Tämä kuuluu sarjaan ”toivotaan parasta, pelätään pahinta”.

Toinen palkittuun romaaniin perustuva elokuva, Yann Martelin Piin elämän filmatisointi tulee teattereihin 21. joulukuuta.

JH: Tämä taas minusta vaikuttaa pelkästään lupaavalta. Romaanifilmatisointi, jota olen odottanut pitkään. Aluksi ohjaajan piti olla M. Night Shyamalan, mutta onneksi vaihtui Ang Leehin. Visuaalisesti huikeaa kuvastoa, ja uskon myös että sisältökin toimii Ang Leen ollessa puikoissa.
JV: Titanic meets Madagascar? Tässä olisi pitänyt olla kertojaäänenä David Attenborough. Näyttää upealta – järkyttävän upealta – mutta onko kauniiden kuvien välissä jokin tarinakin?
JH: Pitäisi olla. Olen lukenut kirjan, ja se on minusta kiehtova ja mielikuvituksellinen seikkailu.
JV: Tuliko lukiessa tuollaisia mielikuvia?
JH: Mielikuvat olivat hieman erilaisia, mutta se ei haittaa. Tuntuu että Ang Lee on lisännyt kirjan visioihin jotain omaa, ja se toimii.
JV: Lee on suosikkiohjaajiani (jopa Hulk on mielestäni siedettävä), joten luotan miehen tyylitajuun. Traileri joka tapauksessa jää mieleen.
JH: Kyllä. Minä haluan tässä lähinnä pitää odotukset aisoissa, ettei tule pettymystä. Veikkaan silti jo etukäteen tästä Oscar-suosikkia.
JV: Kuvauksesta tulee ainakin tuon perusteella.

Seuraavakin elokuva on romaanifilmatisointi. Joe Wrightin (Sovitus) ohjaama Anna Karenina tulee teattereihin 11.1.2013.

JH: Tämäkin näyttää pökerryttävän hyvältä, mutta onko samalla vähän kliininen ja liiankin kaunis – mainoselokuvan estetiikkaa. Joe Wright ei toisaalta ole mikään hömppäohjaaja. Tulee mieleen myös David Lean ja hänen venäläisklassikon filmatisointinsa Tohtori Zhivago.
JV: Jokainen kuva toi mieleen Baz Luhrmannin, mutta jotenkin wannabe-mielessä. Onkohan trailerin musa leffamusaa? En tykännyt sen pateettisuudesta.
JH: Tässä ehkä yritetään myydä leffa romanttisten nyyhkytarinoiden ystäville.
JV: Eikö jokainen Anna Kareninan filmatisointi ole ollut romanttinen nyyhkytarina?
JH: Ainakaan 60-luvulla tehty neukkuversio ei ole mitään siirappia.
JV: Tämä ei vaikuttanut niinkään siirappiselta kuin melodramaattiselta. Toisaalta Aaron Johnson ei vielä ole tehnyt yhtään huonoa leffaa.
JH: Eikä Joe Wright. Luotan hänen ohjaajankykyihinsä ja uskon, että lopputulos on vaikuttava melodraama, jossa melodramaattisuus kuitenkin pysyy aisoissa.
JV: Toivotaan, että kyseessä on uusi Moulin Rouge! Kyllä minä leffan tämän perusteella katson.
JH: Jos leffa näyttää siltä, että ohjaajana on ollut David Leanin ja Baz Luhrmannin sekoitus niin eihän lopputulos voi olla huono!

Lisää luettavaa