Taasko aihetta repiä pelihousut: Tulevan Star Trek -sarjan sisällöstä oleellinen paljastus

Paramount käynnistää uuden sarjan.

31.3.2023 11:31

Viime vuosina käynnistetyistä Star Trek -sarjoista ainakin kaksi on jo tulossa tiensä päähän. Patrick Stewartin tähdittämä Star Trek: Picard loppuu nyt kolmanteen kauteensa ja tapahtumallisesti sitä aiempaan aikakauteen sijoitettu Star Trek: Discovery viidenteen tuotantokauteen. Tieteisseikkailujen faneille on silti luvassa lisää avaruusretkiä.

Paramount+-suoratoistopalvelun valikoimiin lisätään tulevaisuudessa myös Star Trek: Starfleet Academy -sarja. Mm. Star Trek: Discoveryn taustalta tutun Alex Kurztmanin ja Neiti etsivä -tv-sarjaa (Nancy Drew) kirjoittaneen Noga Landaun suunnittelema uutuus keskittyy tähtiakatemian kadettien seikkailuihin.

Sarjan keskeiset henkilöt ovat vähintään 16-vuotiaita. Paramount on tiedottanut, että Starfleet Academyn näyttelijät edustavat monipuolista ihmiskirjoa. Suunta on tässä siis samankaltainen kuin esim. suunnitelmissa olevassa Salaisten kansioiden uudessa jatkumossa: hahmogalleriassa on edustettuina eri rotuja ja vähemmistöryhmiä.

Osa faneista repinee tämän yksityiskohdan vuoksi jälleen pelihousunsa. Vaikka 1960-luvulta asti tuotetuissa Star Trek -sarjoissa jo lähtökohtaisesti on esitelty mitä mielikuvituksellisempia avaruuden asukkaita ja näiden kulttuureja, esim. Star Trek: Discoveryn hahmokuntaa on suomittu yleisön keskuudessa pakottamalla monipuolistetuksi.

 

Lähteet: Movieweb, Screenrant

Lisää luettavaa