Taika Waititi on kirjoittanut kolme vuotta uutta Tähtien sota -elokuvaa – Tuttu ongelma vaivaa valmistumista

Taika Waititi tunnetaan näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana.

2.6.2023 18:30

Tähtien sota -elokuvien saralla on ollut hiljaista sitten vuonna 2019 julkaistun The Rise of Skywalkerin, Disneyn uuden trilogian huipentuman.

Leffan jälkeen Disney ja tuotantoyhtiö Lucasfilm ovat julkaisseet viime vuosina avaruusoopperasarjan maailmaan sijoittuvia televisiosarjoja, samaan aikaan lupaillen omaa elokuvaa tai peräti trilogiaa milloin Rian Johnsonille ja Game of Thrones -sarjan luojina tunnetuille D.B Weissille ja David Benioffille. Nämä projektit ovat sittemmin pistetty jäihin.

Uusiseelantilaisen Taika Waititin elokuva sen sijaan on edelleen ainakin kirjoitusvaiheessa, ja tilannekatsausta projektiin tarjosi ohjaaja-käsikirjoittaja itse tällä viikolla Hollywood Reporterin haastattelussa.

Thor: Love & Thunder ja JoJo Rabbit -elokuvista tuttu Waititi on kolmen vuoden kirjoittamisen jälkeen tutussa tilanteessa. Idea elokuvalle on hyvä, on alku ja loppu, mutta keskikohta puuttuu.

”[Tilanteeni/ongelmani] on sama kuin kaikissa elokuvissa, se on se keskiosa. Olen kuin ’mitä seuraavaksi tapahtuu?’ ja sitten katson kaikkia niitä elokuvia, jotka ovat mahtavia, ja ajattelen ’no, kai he kohtaavat salakuljettajan ja alien-apurin'”, Waititi kuvailee.

Huhtikuussa, kertoessaan uusista Tähtien sota -elokuvista, Lucasfilmin pomo Kathleen Kennedy vahvisti myös Waititin projektin olevan vielä käynnissä, vaikka sen suunnilta on ollutkin hiljaista. Waititi haluaa kirjoittaa käsikirjoituksen itse, ja se ei ole mikään yksinkertaisin homma.

”Hän kirjoittaa käsikirjoituksen itse. Hän ei halua tuoda muita mukaan prosessiin, enkä syytä häntä siitä. Hänellä on hyvin, hyvin ainutlaatuinen ääni. Haluamme suojella sitä.”

Aiemmin Waititi ilmoitti tarinan olleen valmis jo vuoden 2021 elokuussa, ja Kennedy tähtäsi vuoden 2023 julkaisuun. Tämähän ei toteunut, ja elokuvan valmistuminen alkoi vaikuttaa epätodennäköiseltä. Nämä tuoreimmat tiedot vahvistavat, että Waititin visio muista kuin tutuista Skywalker-hahmoista kertovasta Tähtien sota -elokuvasta saattaa vielä toteutua.

Lisää luettavaa