Tältä näyttää Amazonin The Lord of the Rings -sarja – katso ensimmäiset viralliset kuvat!

Salaisuuksien verho sarjan ympärillä alkaa raottumaan vihdoin.

Amazon on pysytellyt pitkään kovin hiljaa uuteen The Lord of the Rings: The Rings of Power -sarjaansa liittyvistä yksityiskohdista. Vuodenvaihteen jälkeen fanit ovat kuitenkin vihdoin alkaneet saada maistiaisia tulevasta; uusimpana herkkuna ensimmäiset viralliset kuvat sarjasta.

Vanity Fair julkaisi pitkän eksklusiivisen artikkelin, jossa kerrotaan ensimmäistä kertaa tarkemmin sarjan juonellisesta sisällöstä. Tekstiä värittämässä on myös useita kuvia rooliasuisista hahmoista Keski-Maassa sekä otoksia kulissien takaa. Mukana ovat esimerkiksi Peter Jacksonin elokuvistakin tutut haltiahahmot Galadriel (Morfydd Clark) sekä Elrond (Robert Aramayo).

The Rings of Power kertoo nimensäkin mukaan Valtasormuksien synnystä ja niiden vaikutuksista Keski-Maahan ja sen eri kansoihin Toisella ajalla. Sarja seuraa 22 tärkeän hahmon elämää näiden uusien mahtien keskellä. Esimerkiksi nuori Galadriel aistii pahaenteisyyden ilmapiirin ympärillään ja lähtee koettamaan estää pahan nousua – matkansa varrella hän törmää menneisyyttään pakenevaan Halbrandiin (Charlie Vickers) ja pian heidän kohtalonsa alkavatkin kietoitua yhteen. Mukana nähdään myös muun muassa kääpiöprinssi Durin IV (Owain Arthur), kääpiöprinsessa Disa (Sophia Nomvete), silvan-haltia Arondir (Isamel Cruz Córdova) ja laivuri Isildur (Maxim Baldry).

Sarjan suuri hahmomäärä, erilaiset kansojen ryhmittymät ja toisiinsa nivoutuvat juonikaaret muistuttavat katsojia todennäköisesti viime vuosikymmenen suurimmasta fantasiahitistä Game of Thronesista. The Rings of Power ei kuitenkaan tule sisältämään aivan samalla lailla väkivaltaa tai paljasta pintaa kuin edeltäjänsä. Patrick McKay, toinen sarjan luotsaajista, sanoo, että heidän tavoitteenaan oli ”suunnata sarja kaikenlaisille katsojille”.

Suurimman mahdollisen yleisön tavoittelu käy järkeen Tolkienin alkuperäistekstien kunnioittamisen lisäksi myös siksi, että sen tekemiseen on käytetty aivan valtavat summat rahaa. Amazon osti tarinan materiaaliset oikeudet 250 miljoonalla dollarilla ja pelkästäään sarjan ensimmäiseeen tuotantokauteen on käytetty 462 miljoonaa dollaria. Vertailukohtana artikkeli mainitsee Amazonin toisen suurenluokan fantasiasatsauksen The Wheel of Timen, jonka kausibudjetti on ”vain” 80 miljoonaa dollaria.

Näiden juonellisten seikkojen ja näyttävien kuvien lisäksi Amazon on myös luvannut julkaista ensimmäisen The Rings of Power -teaserin vielä myöhemmin tällä viikolla. Teaserin on määrä ilmestyä ensi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä osana amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelu Super Bowlin juhlallisuuksia.

Lue koko Vanity Fairin kattava ja uunituore artikkeli täältä.

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut