Talvivaarasta kertova dokumenttielokuva tulossa teattereihin

13.1.2015 12:48

Markku Heikkisen ohjaama ja Hannu-Pekka Vitikaisen tuottama dokumenttielokuva Talvivaaran miehet nähdään elokuvateattereissa 20. helmikuuta lähtien. Elokuva saa ensi-iltansa tuolloin noin 15 paikkakunnalla ympäri Suomen, mukaan lukien Sotkamo, Kajaani ja muut Talvivaaran lähistön paikkakunnat.

Elokuvan virallinen ensiesitys on DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla tapahtuman avajaisnäytöksessä 27. tammikuuta. Lisäksi elokuvasta järjestetään ennakkonäytökset 3.2. Sotkamossa, 4.2. Kajaanissa ja 9.2. Tampereella. Paikalla ennakkonäytöksissä ovat ohjaaja Markku Heikkinen sekä tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen, ja niiden yhteydessä järjestetään myös keskustelutilaisuuksia Talvivaaraan liittyen elokuvan tarjoamista näkökulmista.

Talvivaaran miehet kertoo kriisistä toiseen kulkevan kaivosyhtiön työntekijöiden työn merkityksestä. Elokuva käynnistyy vuoden 2013 tapahtumista, kun yhtiön kassakriisi valkenee kaikessa karuudessaan. Elokuvassa kaivoksen sitoutuneet työntekijät kertovat kriisiytyvän yhtiön tarinaa pohtien, minkä arvon ansaitsee ammattimies konkurssin partaalla horjuvassa kaivosyhtiössä, ja miten työntekijät selittävät itselleen ja läheisilleen työnsä merkityksen, kun työpaikka on koko ajan keskellä kannattavuus- ja ympäristökriisiä?

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa