Tämä oli vain ajan kysymys: Netflixin hittisarjan katsomisesta elinikäinen vankeustuomio

Squid Game, tuo kaiken pahan alku ja juuri?

Netflixin korealainen hittisarja Squid Game on koitunut kohtaloksi pohjoiskorealaiselle nuorukaiselle. Radio Free Asian raportin mukaan mies sai kotimaassaan elinkautisen juuri tähän sarjaan liittyen.

Nuoren opiskelijamiehen kerrotaan salakuljettaneen Squid Gamen muistitikulla maahansa Kiinan kautta ja katsoneen sarjaa yhdessä luokkatoveriensa kanssa. Hän oli lisäksi myynyt sarjasta kopioita eteenpäin. Koska Pohjois-Korean ulkopuolella tuotetun viihteen kuluttaminen on siellä pitkälti kiellettyä, viranomaiset nappasivat saamansa vihjeen perusteella seitsemän opiskelijaa teosta kiinni.

Pohjoiskorealaiset viranomaiset pitävät sattunutta todisteena siitä, että opiskelijoiden koulutusta oli laiminlyöty. Niinpä tapaus johti myös laajempiin rangaistuksiin: koulun opettajia ja johtohenkilökuntaa on erotettu. Tämän lisäksi heidät erotettiin puolueestaan ja he saattavat saada passituksen pakkotyöhön kaivoksiin.

Salakuljettajaa itseään kohtasi raportin mukaan elinkautinen, mutta hänen kanssaan suosikkisarjaa katsoneet pääsivät vähemmällä. He joutuvat pakkotyöleirille viideksi vuodeksi. Rangaistukseen sisältyy ex-vangin sekä -vankilatyöntekijän kuvausten mukaan rankan fyysisen työn lisäksi pitkiä kuulusteluja ja henkistä painostusta, kuten uhkailua unohdetuksi tulemisella ja jopa pakottamista oman haudan kaivamiseen.

 

Lähteet: RFA, SlashFilm, BBC