Tämä tuli täysin puskista! Hulvaton uutuuskomedia on ehkä hauskinta suoratoistossa juuri nyt

Awkwafinan ja Sandra Oh tekevät loistavat roolityöt. Quiz Lady on komediaa suurella sydämellä.

7.11.2023 08:00

Se tuli täysin yllättäen, mutta siitä tuli heti yksi tämän syksyn hauskimmista elokuvista. Disney Plussalla julkaistu  komedia Quiz Lady kertoo Awkwafinan ja Sandra Ohin upeasti esittämistä eriparisista sisaruksista, jotka lähtevät hulvattomalle ja tunteikkaalle automatkalle.

Anne on harmaa toimistorotta, joka nauttii tv-illoista, jotka hän saa viettää suosikkivisaohjelmansa ja koiransa Linguinen parissa.

Jenny on hänen huimapäinen siskonsa, joka ilmestyy yhtäkkiä hänen elämäänsä. Heidän on ratkaistava ongelma: heidän äitinsä on velkaa rikollisille suuren summan rahaa.

Onneksi Anne osoittautuu tietokilpailukysymysten mestariksi. Olisiko nyt hänen vuoronsa voittaa suuri palkinto tv-ohjelmassa?

Tytöt suuntaavat suurkaupunkiin, missä heitä odottaa tv-juontaja Terry McTeer (Will Ferrell). Matkalla he saavat tilaisuuden korjata rikkinäistä suhdettaan ja kohdata vaikeita lapsuusmuistoja, joita molemmat ovat yrittäneet tukahduttaa.

Elokuvan on ohjannut tv-alan veteraani Jessica Yu, joka on ohjannut jaksoja muun muassa sarjoihin American Horror Story, The Morning Show ja Billions.

Ruotsalaisen sisarlehtemme Moviezinen Alexander Kardelo haastatteli ohjaajaa.

Tämä oli minulle täydellinen krapulaelokuva villin gaalaillan jälkeen. Juuri sitä, mitä tarvitsin. Kiitos siitä! Quiz Lady on hauskin elokuva, jonka olen nähnyt vähään aikaan. Oliko sinusta yhtä hauskaa lukea käsikirjoitusta?
Käsikirjoituksen lukeminen oli erittäin hauskaa. Jen D’Angelo on todella lahjakas käsikirjoittaja. Ja tiesin jo valmiiksi, että Awkwafina ja Sandra Oh näyttelevät siskoksia. Joten lukiessani pystyin näkemään heidät mielessäni. Se oli hyvin jännittävää. Ajattelin vain, että toivottavasti saan pestin.

He ovat loistavia yhdessä. Millaista oli työskennellä heidän kanssaan ohjaajana?
Olimme hyvin onnekkaita. Kesti kauan ennen kuin pääsimme aloittamaan kuvaukset. Se tuntui aluksi huonolta tuurilta, mutta loppujen lopuksi kaikki kääntyi parhain päin. Pääsimme tapaamaan Lontoossa. Sandra, Awkwafina, Jen ja minä keskustelimme käsikirjoituksesta ja kokemuksistamme. Se oli hyvin hedelmällistä. Ja hauskaa! Pystyimme vuoden ajan tapaamaan, lukemaan käsikirjoitusta ja syömään yhdessä. Ja kun kuvausten aika koitti, olimme valmiina. Itse asiassa elokuvan viimeinen kohtaus, joka on varsin tunteikas, piti kuvata ensimmäisenä päivänä. En usko, että sellaista voi tehdä, jos ei ole jo valmiiksi luonut hyvää suhdetta näyttelijöiden kanssa .

Viimeisistä kohtauksista puheen ollen. Tämä saattaa olla spoileri, mutta Paul Reubens esiintyy cameo-roolissa. Hän valitettavasti menehtyi aiemmin tänä vuonna, mutta on pakko kysyä: millaista hänen kanssaan oli työskennellä?
Se oli todellinen ilo. Kukaan meistä ei tietenkään tiennyt, että hän oli sairas. Hän oli innoissaan ja hurmaava. Hassua oli, että koko energia muuttui, kun hän astui kuvauspaikalle. Hän oli kanssamme myös ensimmäisenä kuvauspäivänä. Kaikki olivat innoissaan: ”Näittekö, kuka täällä on?”. Olimme onnekkaita, kun saimme hänet.

Will Ferrell.

Will Ferrell on tietysti myös komedian legenda. Miten saitte hänet noudattamaan käsikirjoitusta? Hän vaikuttaa sellaiselta, joka haluaa improvisoida ja leikitellä.
Tietenkin sitä haluaa aina kuvata sen, mitä käsikirjoituksessa lukee. Mutta kaikkien ei välttämättä tarvitse noudattaa käsikirjoitusta koko ajan. Kun improvisoidaan, siitä tulee luonnollista ja hauskaa. Se muutti myös tunnelmaa kuvauspaikalla, koska hän on niin rento ja yhteistyökykyinen. Willin läsnäolo oli kuin juhlaa joka päivä.

Elokuvassa on paljon huumoria, ja sillä on suuri sydän. Mikä oli tärkein asia, joka viehätti sinua tässä tarinassa?
Ei ole paljon elokuvia, varsinkaan komedioita, jotka kertovat siskoksista. Tämä elokuva kertoo siitä, miten voi käydä yhdessä läpi jotain traumaattista ja miten se värittää suhdetta. Se voi vaikuttaa surulliselta, mutta yhdessä selviytymisessä on voimaa. Ja niinhän näille siskoksille lopulta käy.

Quiz Lady julkaistiin Disney Plussassa 3. marraskuuta. Katso traileri alta.

Lähde: MovieZine

Lisää luettavaa