Tänään tv:ssä: Lars Von Trierin kohuelokuva provosoi yleisöä yksityiskohtaisilla kuvilla sukupuolielimistä ja yhdynnöistä

5.12.2013 06:27

Lars Von Trierin kohuttua sekä paljastavia seksikohtauksia sisältävää Nymphomaniac-elokuvaa vielä odotellaan teattereihin. Jos Von Trierin aikaisempi kohuelokuva kiinnostaa, niin sellainen tulee tänään televisiosta. Kauhua ja draamaa sekoittavan Antichristin pääosissa näyttelevät Charlotte Gainsbourg ja Willem Dafoe, joilla on keskeiset roolit myös Nymphomaniacissa.

Von Trierin vuonna 2009 ilmestynyt Antichrist sai Cannesin elokuvajuhlilla järkyttyneen vastaanoton väkivaltaisen ja seksuaalisen kuvastonsa takia. Elokuva kertoo pariskunnasta, jonka lapsi kuolee tapaturmaisesti. Nainen masentuu vakavasti. Mies on terapeutti, ja pariskunta lähtee syrjäiseen lomamökkiin kokeilemaan pitkiin keskusteluihin ja pelkojen analysointiin perustuvan terapian toimivuutta.

”Tapahtumat eskaloituvat iljettävyyksien täyteiseksi painajaiseksi”, kirjoitettiin Episodin arviossa vuonna 2009.

”Lars Von Trier on elementissään tehdessään keinotekoisuuteen saakka vaikeaselkoista elokuvaa ja saadessaan provosoida yleisöjään ja arvostelijoitaan mm. yksityiskohtaisilla genitaali- ja penetraatiokuvilla sekä groteskeilla kauhunäyillä”, arviossa kirjoitetaan.

Jukka Halttunen antoi elokuvalle kaksi tähteä.

”Elokuvan ilmeinen ongelma on, ettei sillä ole kohdeyleisöä. Vaikka kauhuelokuvan ystävien ylivoimaiselle enemmistölle elokuva on taatusti äärimmäisen pitkäveteinen, on pakko antaa tunnustusta kauhuelementtien innovatiiviselle käytölle.”

Antichrist esitetään YLE Teemalla suomenkielisellä nimellä Antikristus torstaina 5.12. klo 23.25.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa