Tänään televisiossa: toimintahitin surkea jatko-osa – Katso ja kärvistele!

30.11.2013 07:00

Televisiosta tulee tänään mainion toimintaelokuva Speedin (1995) vähemmän mairitteleva jatko-osa. Sandra Bullock ja Willem Dafoe, ei näin.

Speed 2 – vaara iskee vesillä (1997) esitetään tänään lauantaina Subilla kello 21.00.

Speed 2 valmistui 160 miljoonan dollarin budjetilla, eli yli viisi kertaa suuremmalla summalla kuin ykkönen, mutta se ei näy missään. Elokuvan ohjaaja on sama Jan de Bont, joka ohjasti Speedin kahteen Oscariin ja Twisterin (1996) 1990-luvun efektielokuvien uudelle aallonharjalle. Speed 2:ssa de Bont yritti yhdistää vauhdin ja efektit, mutta ei onnistunut kummassakaan.

Elokuva kopioi Speedistä kaapatun kulkuneuvon ahdingon, mutta epäonnistuu jo perimmäisessä ideassaan siirtää kaahaus maaperältä vesilinjoille. Laivan, saatika elokuvan keskiössä olevan jättimäisen risteilijän, paahtaminen esteettömällä merellä ei ole jännittävää. Moniko on kiinnittänyt ruotsinlaivalla huomiota siihen, kuinka kovaa laiva hönkii menemään?

Kun ”pelätty” törmäys lopulta tapahtuu, nähdään Titanic-luokan tuhoa ja elokuvan turhankin pitkään rakennettu kliimaksi. Katsojan epäonneksi sillä ei ole juonen kannalta lainkaan merkitystä, vaan takaa-ajo jatkuu vielä pitkään. Miksi?!

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa