Tänään tv:ssä: Auts! Brad Pitt joutui maksamaan kipurahoja – Kaksintaistelukohtaus tehtiin ilman sijaisnäyttelijöitä, eikä vahingoilta vältytty

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2004 valmistunut Troija.

Brad Pitt, Orlando Bloom ja Eric Bana vetävät miekat käteen ja sandaalit jalkaan Wolfgang Petersenin (Sukellusvene U-96, Air Force One, Meren raivo) ohjaamassa historiallisessa toimintaspektaakkelissa.

Jättibudjetilla tehty Troija perustuu Homeroksen Ilias-eepokseen. Orlando Bloomin esittämä Troijan prinssi Paris alkaa heilastella maailman kauneimman naisen Helenan (Diane Kruger) kanssa huolimatta siitä, että Helenan aviomies on Spartan kuningas Menelaos (Brendan Gleeson). Nuori ja naiivi Paris ei anna moisen pikkuseikan häiritä vaan kaappaa Helenan mukaansa Troijaan.

Menelaos on raivoissaan, ja sotahan siitä syttyy. Hän saa vallanhimoisestä veljestään Agamemnonista (Brian Cox) yhteistyökumppanin, ja he kokoavat mahtavan armeijan. Troijan valloitus ja Helenan vapauttaminen ei tosin niin vain onnistu. Kuningas Priamoksen (Peter O’Toole) hallitsemaa Troijaa suojelevat korkeat muurit, ja puolustuksen lukkona on Eric Banan esittämä urhea prinssi Hektor.

Kreikkalaisten joukkoihin kuuluva Odysseus (Sean Bean) pestaa mukaan Brad Pittin esittämän voittamattoman mutta ylimielisen Akhilleuksen. Akhilleus on mainetta ja kunniaa janoava soturi, jonka huhutaan olevan puoliksi jumala ja näin ollen kuolematon. Tarinasta tuleekin kahden suuren soturin, Hektorin ja Akhilleuksen, välienselvittely.

Elokuvassa nähdään kaksintaistelukohtaus, jonka Brad Pitt ja Eric Bana tekivät ilman sijaisnäyttelijöitä. He tekivät herrasmiessopimuksen, jossa vahingossa osuneesta iskusta piti maksaa 50 tai 100 dollarin korvaus riippun iskun kovuudesta. Pitt joutui maksamaan Banalle lopulta 750 dollaria. Bana selvisi korvauksetta.

Troija esitetään Nelosella sunnuntaina 10.11.2019 klo 23.30. Katso kohtaus alta (spoilerivaroitus!).