Tänään tv:ssä: Ensi kertaa Suomen kanavilla – Nyt on kyllä kauhuelokuvalle annettu väärä ikäraja

IMDb-arvosana 5,2.

Joukko amerikkalaisopiskelijoita päätyy Meksikossa pelaamaan totuus vai tehtävä -leikkiä. Se tuo ryppyjä ystäväpiirin väleihin, mutta pahempaa on luvassa. Demoni pakottaa peliin suostuneet jatkamaan totuuden puhumista tai yllytystemppujen tekemistä.

Idea ei ole huono. Valitettavasti Totuus vai tehtävä sisältää kaksi pahaa puutetta: se on huonosti toteutettu eikä ole juuri lainkaan pelottava. Kauhuelokuvan neljästä käsikirjoittajasta kukaan ei ole saanut aikaiseksi mitään nerokkaana pidettävää, ja suurimmaksi osaksi he tulevat tv:n maailmasta.

Konseptia onkin käsitelty kuin kunnianhimotonta tv-sarjaa: hahmot ja lähtökohta esitellään nopeasti hahmotellen ja kiitettävän toimivasti. Sen jälkeen toistetaan samaa aihetta, kunnes on aika solmia langanpäät.

Kohtauksissa on tarvittavat elementit kohdillaan, mutta rytmitys ja ketjutus sujuvaksi ja jännitteitä rakentavaksi kokonaisuudeksi on hukassa. Böö-hetket on pohjustettu todella läpinäkyvästi, eikä niitä edes ole leikattu niin teräviksi, että ne toteutuessaan säikäyttäisivät.

Totuus vai tehtävä sai Suomessa ikärajan 16. Se on todella yliammuttu. Todennäköisesti se on asetettu vain siksi, että K12-kauhuleffa tuntuu hölmöltä ajatukselta

Totuus vai tehtävä esitetään nyt Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa. Se nähdään viikon sisällä kolme kertaa.

  • Su 08.11.2020 klo 21.00
  • To 12.11.2020 klo 21.00
  • La 14.11.2020 klo 23.10

Katso traileri alta.