Tänään tv:ssä: Ensimmäisen koronavuoden katsotuin elokuva – Keräsi teattereissa hillittömät katsojaluvut juuri ennen epidemian puhkeamista

IMDb-arvosana 6,1.

13.9.2022 06:30

Leena Uotilan esittämä 75-vuotias Inkeri lyö miestään paistinpannulla päähän ja suunnittelee hautaavansa hänet puutarhaan. Vankilatuomio odottaa, mutta sitä ennen on lähdettävä automatkalle isosiskojen (Seela Sella ja Saara Pakkasvirta) kanssa.

Teräsleidit on suosikkinäyttelijä Pamela Tolan toinen ohjaustyö. Vuoden 2018 Swingers oli kevyt komedia, mutta Teräsleidit on selvästi kunnianhimoisempi tapaus.

Kolmen iäkkään naisen matkakertomus on myös komedia, mutta se on samalla puheenvuoro sekä ikääntymisestä että naisen asemasta yleensä. Juonikuviosta tulee mieleen Thelma & Louise, jossa on naiskaksikon sijaan kolme eläikäistä sisarusta.

Pääosissa on upeita näyttelijöitä, ja elokuva lähtee käyntiin tehokkaasti. Pian se muuttuu kuitenkin hölmöksi farssiksi, ja yllätykseksi tarkoitettu käännekin on helposti arvattavissa.

Teräsleidit tuli teattereihin tammikuussa 2020 hieman ennen koronaepidemian puhkeamista. Se ehti kuitenkin kerätä suuret katsojaluvut ennen kuin elokuvateattereissa käyntiä rajoitettiin. Siitä tuli vuoden katsotuin ensi-iltaelokuva 247 000 katsojalla.

Teräsleidit esitetään Subilla tiistaina 13.09.2022 klo 21.15. Elokuva kuuluu myös C Moren valikoimaan. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa