Tänään tv:ssä: Haluatko keskiviikkoiltaan paukuttelua ja ryminää – Tässä sitä on tarjolla koko rahan edestä

IMDb-arvosana 5,8.

28.4.2021 05:00

Vuoden 2013 elokuva G.I. Joe: Kosto on jatkoa elokuvalle G.I. Joe: The Rise of Cobra, joka ilmestyi neljä vuotta aiemmin.

Nyt seurataan ensimmäisestä osasta tutun Duken (Channing Tatum) johtamaa iskuryhmää, jonka muut jäsenet on tyystin vaihdettu elokuvien välillä.

Tällä kertaa ryhmän lihaksista vastaa Roadblock (Dwayne Johnson), tomeruudesta Lady Jaye (Adrianne Palicki) ja yllättävyydestä Flint (D.J. Cotrona). Nelikko on osa suurta G.I. Joe -ryhmän operaatiota, joka päättyy Cobra-terroristien murhaavaan ansaan.

Teloituksesta selvinneet pääosat huomaavat pian olevansa ilman taustatukea, sillä iskuryhmän ylintä valtaa käyttävä Yhdysvaltojen presidentti ei ole oma itsensä vaan on muuttunut rauhan ikonista maailmanherruutta janoavaksi ydinasehulluksi.

Toisaalla mykkä ninjasankari Snake Eyes (Ray Park) etsii ykkösosan kuolonpudotuksesta selvinnyttä Storm Shadow’ta (Byung-hun Lee) tuomiolle.

Keskushenkilöiden määrä pysyy hallittuna mutta silti tarpeeksi monitahoisena, mikä on G.I. Joe -universumin valtavan hahmovalikoiman edessä kunnioitettava saavutus.

Järkälemäinen Johnson on karismaattinen äijä, joka saa sopivan karheasti murahtelevaa taustatukea pienempiin osiin saaduilta niminäyttelijöiltä, Cobran joukoissa vaikuttavalta Fireflyltä (Ray Stevenson) ja aidolta alkuperäiseltä Joelta (Bruce Willis). Sivuosien prameus tuo hyvällä tavalla mieleen Expendables-elokuvat.

G.I. Joe: Kosto ei ole juonellisesti eheä tai toiminnallisesti häikäisevä paukuttelu, mutta onnistuu silti kokonaisuutena paremmin kuin edeltäjänsä – mitä ei tietysti voida pitää kovin merkittävänä saavutuksena, ainakaan jos G.I. Joe -lelut ja -sarjakuvat eivät ole kuuluneet katsojan lapsuuteen.

G.I. Joe: Kosto esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 28.04.2021 klo 21.00 ja perjantaina 07.05.2021 klo 21.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia