Tänään tv:ssä: Yksi kaikkien aikojen huonoimmista jatko-osista? Hyväsydäminen blondi itki matkalla pankkiin

IMDb-arvosana 4,8.

Vuonna 2003 valmistunut Blondin kosto 2 on kevyt jatko-osa lakiblondi Elle Woodsin seikkailuista Washingtonin kongressissa.

Harvardista juristiksi valmistunut Elle Woods (Reese Witherspoon) on hyväsydäminen blondi, mutta hänen ajatuskuvionsa eivät elokuvan nimestä huolimatta ulotu kostojen junailuun. Sen sijaan Ellellä on tehokkaampia aseita, kuten rehellisyys, empaattisuus, oikeudenmukaisuus ja usko yksilön vaikutusmahdollisuuteen.

Niin, ja tietenkin se, että Elle on blondi, jolla on merkkitietoinen ja kallis vaatemaku sekä riittävästi rahaa mielitekojen toteuttamiseen.

Elle on menossa naimisiin yliopiston professorin Emmettin (Luke Wilson) kanssa. Hääkutsun Elle haluaa lähettää myös rakkaan syli-chihuahuansa Bruiserin (lahjakas elokuvakoira Moonie) emolle. Yksityisetsivän avulla Ellelle selviää, että Bruiserin emo on koe-eläimenä meikkifirman laboratoriossa.

Tieto saa Ellen valistumaan eläinkokeiden vastustajaksi, joka alkaa intohimoisesti ajaa lakialoitetta eläinkokeiden kieltämiseksi. Apuna Ellellä ovat henkisesti blondit tyttökaverit sekä etenkin Ellen Washingtonin tukikohtana toimivan hotellin ovimies Sid.

Blondin kosto 2 sai huonot arviot kriitikoilta. Kun Entertainment Weekly vuonna 2006 listasi 25 kaikkien aikojen huonointa jatko-osaa, Blondin kosto 2 oli sijalla 21.

Huonot arviot eivät kuitenkaan haitanneet elokuvan menestystä. Blondin kosto 2 keräsi maailmanlaajuisesti noin 125 miljoonan dollarin lipputulot, mikä oli mukava tulos 45 miljoonaa dollaria maksaneelle elokuvalle.

Blondin kosto 2 esitetään Livillä tiistaina 20.04.2021 klo 22.10. Toinen esitys Herolla sunnuntaina 25.04.2021 klo 17.10. Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut