Tänään tv:ssä: Illan agenttiseikkailussa sosiaalivirkailija palaa tositoimiin

IMDb-arvosana 6,3.

Vuonna 2017 valmistuneen Unlocked-toimintaelokuvan pääosassa nähdään Noomi Rapace, joka esittää pahasti tyrinyttä entistä CIA-kuulustelijaa nimeltä Alice Racine.

Racine kutsutaan takaisin kentälle sosiaalivirkailijan hommista, kun  terroristit suunnittelevat biologista iskua ja naista tarvitaan kaivamaan tietoja yhdestä epäillystä. Pelissä on kuitenkin paljon muutakin ja luotettujen lista lyhenee tutkinnan edetessä.

Rapace pätki naisia vihaavia miehiä halki, poikki ja pinoon Stieg Larssonin dekkaritulkinnoissa vimmalla, joka hakee vertaistaan. Racinen rooli sen sijaan rinnastuu muihin elokuvien naisagentteihin, joita ovat esittäneet esimerkiksi Angelina Jolie (Salt, 2010) ja Charlize Theron (Atomic Blonde, 2017) eikä suinkaan edukseen.

Tuiminkaan ilmeily ei auta, kun sekä hahmosta että juonesta puuttuu alkeellisinkin uskottavuus. Racinen verinen odysseia jääkin vakuuttavuudessa kauas kanssasisarten kamppailusta.

Sama jähmeys välittyy Unlockedin muista päähahmoista. Esimerkiksi ikonisista suorituksistaan syystä arvostettu John Malkovich näyttää siltä kuin vasta valmistautuisi kamerat, käy -komentoon.

Unlocked esitetään Hero-kanavalla keskiviikkona 28.10.2020 klo 21.00. Katso traileri alta.