Tänään tv:ssä: Illan jännäri sai Suomessa käsittämättömän korkean ikärajan – vuosia siinä kesti, mutta sitten viranomainen teki yllättävän päätöksen

IMDb-arvosana 6,9.

Vuonna 2013 valmistunut All is Lost kertoo Robert Redfordin esittämästä miehestä, joka purjehtii yksin keskellä autiota Intian valtamerta.

Sitten miehen alukseen törmää ajelehtiva kontti. Hiljalleen aluksen vauriot ja luonnonolot saattavat neuvokkaan miehen yhä tukalampaan tilaan, kun pelastusta ei ala näkyä eikä kuulua.

Lähes sanaton All is Lost rakentuu puhtaasti Redfordin roolisuorituksen varaan. Sitä tukee J.C. Chandorin ohjaus, joka välillä menee yhä uusia ongelmia määrätietoisesti ratkaisevan miehen iholle, välillä ottaa etäisyyttä esitelläkseen yksinäistä sankaria vastaan nousevien ongelmien kasaantumista.

Lopulta toimeliaisuudesta tulee vain pyristelyä, ja neuvokkaankin miehen on hyväksyttävä oma pienuutensa ja avuttomuutensa valtavassa maailmassa.

All is Lost on koukuttavalla tavalla jännittävä elokuva, mutta suomalainen ikäraja 16 on melkoista liioittelua”, kirjoitimme Episodin arviossa, kun elokuva ilmestyi dvd:nä ja blu-rayna vuonna 2014. Teatterilevityksessä elokuvaa ei meillä nähty.

Elokuvan tv-esitysten yhteydessä Episodissa ihmeteltiin asiaa useaankin kertaan, ja eräs lukijamme päätti tehdä ikärajan laskemisesta aloitteen.

Elokuvien ikärajoista vastaa Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö, ja kuka tahansa voi antaa ikärajoista palautetta. Joskus niitä palautteen perusteella tarkistetaan. Niin kävi All is Lostin kohdalla viime kesäkuussa. Uusi ikäraja on 12.

All is Lost esitetään nyt televisiossa kolmeen otteeseen:

  • Ke 20.10.2021 klo 21.00, TV5
  • To 21.10.2021 klo 23.25, Kutonen
  • Pe 22.10.2021 klo 00.30, TV5

Katso traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut