Tänään tv:ssä: Järjestäytyneestä rikollisuudesta on tehty paljon elokuvia, mutta harvoin näin onnistuneesti

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2012 valmistunut Laittomat (The Lawless).

30.12.2017 06:27

Yhdysvaltojen 1930-luvun suuresta lamasta, saman aikakauden kieltolaista ja järjestäytyneen rikollisuuden noususta on tehty lukemattomia elokuvia. Harvemmin niitä on käsitelty yhdessä paketissa yhtä mielenkiintoisella tavalla kuin John Hillcoatin ohjaamassa Laittomissa.

Bondurantin veljekset Jack, Forrest ja Howard pyörittävät Virginian osavaltion perähikiän takametsässä pientä puotia ja kuppilaa. Paikkakunnan muiden asukkaiden kanssa heidän pääasiallinen tulonlähteensä on kuitenkin pontikankeitto ja kielletyn alkoholijuoman välittäminen lähiseudun janoisille asiakkaille.

Veljesten elämään purjehtii yllättäen uusia ihmisiä, jotka sekoittavat aikaisemmin omalla painollaan rullannutta elämää. Harmaaseen korpeen väriä tuova kaupunkilaiskaunotar ottaa pestin puodin hoitajana ja tuo Forrestin murahteluun uutta sävyä. Samaan aikaan paikallinen, asioiden tolaan ymmärtäväisesti suhtautuva virkavalta saa apua julmasta ja korruptoituneeta liittovaltion agentista, joka haluaa alueen viina- ja rahavirrat hallintaansa vaikka väkisin.

Shia LaBeouf on mainio Jackina, veljeskunnan nuorimpana ja pienempänä. Hän ihailee vahvoja veljiään mutta myös suurkaupunkien tyylikkäästi pukeutuvien gangstereiden loistokkaalta vaikuttavaa elämää. Hänen kunnianhimonsa ohjaa salakuljettajien toimia uuteen suuntaan, mutta asettaa heidät samalla entistä suurempaan vaaraan. Tom Hardy tekee hyvän roolin vähäsanaisena, jatkuvuutta ja omillaan seisomista edustavana Forrestina.

Laittomat esitetään FOX-kanavalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 00.00. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa