Tänään tv:ssä: Jotkut hauskat jutut ovat ikuisia, ja tämä komedia on siitä todiste – Vuoden 1988 klassikko saa edelleen kierimään lattialla naurusta

Todellinen komediaklassikko.

Tänään nähdään televisiossa vuonna 1988 valmistunut Mies ja alaston ase.

Jim Abrahams sekä David ja Jerry Zucker suoltivat suosikkikomedioita 1970- ja 1980-luvuilla. Vaikka lyhytikäiseksi jäänyt poliisisarjaparodia Police Squad! (1982) ei yltänyt Hei me lennetään! (1980) -hitin sukseeseen, siitä spinnattiin Mies ja alaston ase (The Naked Gun) -leffatrilogia, jonka ensimmäinen osa esitetään tänään.

Leslie Nielsenin pölhö etsivä Frank Drebin, hottis Jane Spencer (Priscilla Presley) ja todellisuudessa vankilaan päätyneen O. J. Simpsonin näyttelemän Nordbergin kaltaiset sivuhahmot kiihdyttivät sketsipotpurit parhaimmillaan huimille kierroksille.

Mies ja alaston ase on todellinen komediaklassikko. Se on kestänyt aikaa ihmeen hyvin. Rytmi yllättää sähäkkyydellään ja peruskaava toimii: sekoitus övereitä hahmoja, leffaviittauksia ja slapstickistä juontuvaa tohelointia naurattaa edelleen ja saa parhaimmillaan kierimään lattialla.

Samalla Drebinin rikostenselvittelystä saa tarkan kuvan huumorikäsityksen muuttumattomuudesta: roolimalleilla ja auktoriteeteilla pilailu toistuvat tämänkin päivän komedioissa.

Mies ja alaston ase esitetään nyt Nelosella kahteen otteeseen:

  • Su 17.10.2021 klo 00.00
  • Su 17.10.2021 klo 16.00

Katso alta klippi elokuvasta.

YouTube video